Magdalenas ”hemliga spion” inför mötet med Tyskland: flickvännen

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

PARIS. Sverige har bra koll på Tyskland.

Men när Magdalena Eriksson behöver lite extra stöd har hon en egen "spion" i flickvännen, Wolfsburgsproffset Pernille Harder.

– Hon känner dem väl, så det är perfekt, säger vänsterbacken med ett skratt.

Det var lättade, men varma (det är inte bara fotbollsmässigt hett i Frankrike) som mötte media dagen efter den sköna vinsten mot Kanada.

På läktaren fanns tusentals svenska fans och bland dem flera anhöriga.

Magdalena Eriksson firade med sin partner Pernille Harder efter segern. Paret fångades på bild i en segerkyss.

Danskan är en av världens bästa spelare men kom inte till Frankrike på grund av förlusten mot just "Magdas" Sverige. Att hon följer det svenska laget är Chelseaspelaren tacksam för.

– Det är jätteviktigt att hon är här och att tar sig hit trots att hon gärna hade velat vara med och spela såklart. Men att hon kan axla den supporterrollen känns stort för mig. Hon hänger med till kvartsfinalen också, säger Magdalena Eriksson och påpekar:

– Det är jättegulligt av henne, hon vill vara med och uppleva det och finnas där för mig som stöd och det är jätteviktigt för mig.

”Hon är lite nörd”

Hon också ett fotbollsmässigt stöd. Paret pratar väldigt mycket fotboll.

– Nästan lite för mycket... Men det blir väldigt mycket för hon gillar att prata fotboll och är lite som mig, hon är lite nörd. Vi sitter ofta och diskuterar matcher, både mina och hennes. Det är skönt att ha någon att bolla tankar med, säger Magdalena Eriksson.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Eriksson och Harder.

Och inför kvartsfinalen mot Tyskland kan det bli extra nyttigt. Harder, till vardags i tyska storklubben Wolfsburg, kan vara en personlig "spion" för Magdalena Eriksson och det svenska landslaget.

– Hon känner de väl, så det är perfekt, säger vänsterbacken med ett skratt innan hon lägger till:

– Vi har ju Nilla Fischer också och Amanda Ilestedt och så.  Jag känner själv att jag har ganska bra koll också. Vi har mött dem flera gånger och spelade mot dem i våras. Det känns som att vi har bra koll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.