Serie A

Bryter med Roma för all framtid

Rasande Francesco Totti lämnar efter 30 år: Det här känns värre än att dö

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Efter 30 år bryter Francesco Totti sina band till Roma.

42-åringen gör det genom att såga klubbledningen och förklara att han aldrig kommer återvända igen under de nuvarande ägarna.

– Det här är långt mycket värre än att sluta som spelare. Att lämna Roma är som att dö, säger Totti enligt Football-Italia.

Francesco Totti kom till AS Roma 1989 som 13-åring, slog sig in i a-laget 1992 och har sedan dess blivit klubbens kanske mest berömde spelare genom alla tider. Men nu bryter 42-åringen, som varit direktör i klubben sedan han lade skorna på hyllan 2017, med klubbens i sitt hjärta.

”De tvingade mig att sluta”

– Alla vet att de tvingade mig att sluta spela. De ville att jag skulle lägga av. Jag hade redan ett sexårskontrakt som direktör då och började lugnt eftersom jag insåg att det skulle vara något helt annat än att befinna sig på planen. Många löften gavs och många löften bröts, säger Totti enligt Football-Italia och fortsätter:

– Det är många saker som gjort att jag tagit det här beslutet. Jag fick aldrig chansen att påverka. De kallade mig till kanske tio möten på två år. De ringde alltid i sista minuten som om de försökte frysa ut mig. Det var respektlöst mot mig som direktör och som person. Jag försökte ge något till klubben men såg att de ville något annat.

Totti gick på måndagens presskonferens till angrepp mot såväl sportsligt ansvarige Franco Baldini som klubbens amerikanske ordförande James Pallotta.

”Sagt att jag är en börda”

– Det fanns inget samarbete mellan mig och Franco Baldini och det kommer aldrig finnas något heller. En av oss var tvungen att gå. Jag valde att kliva åt sidan eftersom det redan är för många som lägger sig i och skapar kaos. Alla borde göra sitt eget jobb och lämna andra i fred med sitt. Då hade allt gått mycket smidigare, säger Totti och fortsätter om de amerikanska ägarna:

– Det största intresset hos vissa personer har varit att ta bort romarna från Roma. Till sist kom sanningen fram eftersom de lyckades med sitt mål. Under de åtta år som gått sedan amerikanerna kom har de försök på alla sätt möjligt att putta oss åt sidan. Det var vad de ville och de lyckades.

Legendaren säger också att han nu gjort sitt i Roma för all framtid. Så länge klubben inte byter ägare.

– Om jag skulle återvända till Roma förutsätter det en ny ägare. Vad jag kan säga är att jag aldrig kommer skada Roma. Det här är långt mycket värre än att sluta som spelare. Att lämna Roma är som att dö. Det känns som jag hade mått bättre om jag dött. Det är så många som sagt till mig att jag är en börda för den här klubben. Att jag är i vägen.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Officiellt: Maurizio Sarri klar för Juventus

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Francesco Totti

AS Roma