Rasar mot Messi: ”Det var löjligt”

Efterspelet mellan Leo Messi och Brasilien har ännu inte lagt sig.

Nu går brassestjärnorna till attack mot 32-åringen.

– När vi förlorade mot Barcelona med 6–1 ( i Champions League 2017) påverkade Messi domaren. Det var löjligt, säger Thiago Silva.

Leo Messi blev utvisad när hans Argentina knep tredjeplatsen i årets Copa America.

Efteråt var han stark kritisk till domarnivån och hävdade att turneringen är uppgjort och att det gynnade endast hemmanationen.

– Sorligt nog tror jag att det är uppgjort att Brasilien ska vinna. Förhoppningsvis kommer domarna och VAR inte ha något att göra med finalen och Peru kommer kunna hota, för de har ett lag för det. Men det ser tufft ut, sa han efter matchen.

”Håller inte med”

Nu kritiserar flera brassestjärnor mot argentinaren.

Dani Alves, som var lagkamrat med Messi i Barcelona i många år går emot sin vän och säger att 32-åringen måste respektera Brasilien som land.

– En vän måste inte ha rätt bara för att han är en vän. Han sa det i stundens hetta men jag håller fortfarande inte med. Hans uttalande är respektlöst mot alla de som har lagt ner så mycket tid för att kämpa för en dröm, säger Dani Alves, enligt Goal.

”Inte stulit något”

En annan brasse, PSG och landslagskaptenen Thiago Silva går hårdare och blickar tillbaka till PSG:s förlustmatch mot spanjorerna med 6–1 2017 i Champions League.

– Vi är ledsna för att när vi förlorade med 6–1, påverkade Messi domaren – och det var löjligt. Men vi sa ingenting om det. Ingenting om att domaren favoriserade Barça. Han (Messi) måste visa mer respekt. Brasilien har inte fem stjärnor på brösten på grund av ingen anledning. Vi har inte stulit något. Vi avgjorde det på planen, säger Silva.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.