Läckte dödsbilder – döms till fängelse

Hackade sig in i sjukhusets datasystem

Två personer läckte bilder på döde fotbollsspelaren Emiliano Salas obduktion.

Nu döms de till fängelse.

– Hur kan folk vara så onda?, säger Salas syster.

Emiliano Sala var på väg från franska Nantes till walesiska Cardiff för att slutföra sin övergång när flygplanet störtade ner i den engelska kanalen. Han och piloten David Ibbotson omkom.

Tre månader efter dödsolyckan arresterades två personer, misstänkta för att kommit över och läckt bilder på Salas döda kropp inifrån ett bårhus i staden Bournemouth.

”Kan inte förstå”

Bilderna spreds i sociala medier och sågs av bland andra Emiliano Salas syster Romina.

– Jag har sett bilder på Emilianos döda kropp. Jag kan inte förstå hur folk kan vara så korkade och onda att de gör så här, har hon sagt.

Personerna som spred bilderna var en kvinna i 50-årsåldern och en man i 60-årsåldern. De ska ha hackat sig in i sjukhuset övervakningssystem.

”Drabbats hårt”

Nu döms de till fängelse.

Kvinnan får fjorton månader och mannen fem.

– Offrens familjer har funnits i våra tankar under utredningen. De har drabbats hårt under en redan traumatisk period, säger chefsutredaren Gemma Vinton.

Emiliano Sala blev 28 år gammal. Han begravdes i sitt hemland Argentina den 16 februari tidigare i år. Tusentals personer närvarade vid begravningen, som hölls i den lokala fotbollsklubben San Martins sporthall.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN