Goitom: ”Får jag 10 miljoner kan jag stå”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Henok Goitom filmade inte till sig en straff mot Blåvitt.

Han förstärkte.

Det anser han själv efter matchen.

– Om jag fått 10 miljoner kronor för att hålla mig på benen hade jag gjort det, säger lagkaptenen efter segern.

– Jag blir besviken, säger Andre Calisir som drog ner Goitom.

AIK slog Blåvitt på Friends Arena med 1–0 efter en svag insats. De tre poängen kunde dock bärgas efter att Henok Goitom fixat en straff i den första halvleken. Andre Calisir drog tag i AIK:s lagkapten som – efter att ha snurrat runt graciöst – föll på marken.

Domare Andreas Ekberg pekade på straffpunkten och Sebastian Larsson skickade in segermålet. Efteråt fick Goitom förstås frågor om situationen.

– Jag tycker han (Calisir) försöker få en fördel genom att få mig ur balans. Står jag på benen kommer han inte blåsa straff, men jag kan inte se hur det inte är straff. Man hjälper domaren att se att det är straff. Domaren säger att man ska stå på benen, men nej det får du inte, för då får du inget med dig. Du måste hjälpa domaren att ta rätt beslut.

”Om jag fått 10 miljoner...”

Kan man förstärka för mycket?

– Nej. Det är mer att det ska bli tydligt. För att jag kan inte se. Vi har stått på benen och inte fått något när det är glasklart. Det är svårt som domare. Man ska inte filma, men domaren ska ha lätt att ta rätt beslut.

Så du förstärkte, men filmade inte?

– Om jag skulle fått 10 miljoner för att hålla mig på benen hade jag gjort det. Men jag kommer stå på mig i att man måste hjälpa domaren att ta rätt beslut. Man ska inte filma, men hjälpa till att ta rätt beslut.

Calisir: ”Det är väldigt billigt”

André Calisir säger följande om situationen:

– Man får inte ge motståndaren chansen (att ramla). Men hur mycket ska en anfallare ”hjälpa” domaren? Kan man ramla varje gång? Man måste ha en gräns, tycker jag. Klart man blir besviken. Men Henok är rutinerad och gör det snyggt, säger mittbacken.

Senare blev han målchansutvisad efter en duell med Tarik Elyounoussi. Men rörde han verkligen norrmannen?

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är väldigt billigt. Jag tänkte att det inte ens var frispark.

Rör du honom?

– Jag vet inte! Jag tror inte jag rör honom. Det kan inte vara så mycket att han ska ramla.

Sebastian Eriksson var besviken på domsluten.

– Det var väldigt billigt tyvärr. Det känns som att AIK får de här situationerna med sig här. Hade det varit på Ullevi hade båda domsluten nog blivit annorlunda. Atmosfären här inne gör att de får situationerna med sig. Det är lättare för domarna att gå på det här.

Herrallsvenskans skytteliga säsong 2018 00:46
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM