”Zlatan sa att han hatade honom”

Nu bekräftas konflikten: Han hatar tre-fyra spelare från sin spelarkarriär

”Allt var bra i PSG – utom en person.”

Så beskrev Zlatan Ibrahimovic sin tid i Paris för lagkamraten i LA Galaxy Michaël Ciani.

– Han sa till mig att han hatade Cavani.

Under stora delar av Zlatan Ibrahimovics sejour i franska Paris Saint-Germain 2012-2016 florerade rykten om splittringar i omklädningsrummet. Nu bekräftas till sist en stor sådan.

Det är franske försvararen Michaël Ciani som kommer med bekräftelsen efter att själv hört sig för med Zlatan under deras gemensamma tid i amerikanska LA Galaxy.

– Han berättade att allt var bra utom med en person och den personen var Cavani. Han sa till mig att han hatade tre-fyra spelare från sin spelarkarriär och Cavani var en av dem, säger Ciani till RMC enligt AS och fortsätter:

– Om du var vän med Cavani tyckte Zlatan inte om det. Du var antingen med Ibra eller mot honom.

”Är ett överdimensionerat ego”

PSG-personer har tidigare bekräftat att det fanns friktion mellan Zlatan och Cavani men Laurent Blanc, som tränade duon i klubben 2013-2016, gjorde sitt för att tona ner samarbetssvårigheterna.

– Ibra, det är ett överdimensionerat ego! Ibland var han svår att handskas med, men hans professionella inställning var otrolig. Precis som Edi (Cavani). De stora spelarna drar medspelarna uppåt, har Blanc sagt.

”Är det här jag älskar”

Cavani har i sin tur själv vittnat om sin besvikelse över att tvingas spela på en kant under Ibrahimovics tid i PSG.

– När Zlatan var här så fick jag spela i en annan position. Jag bestämde mig för att göra mitt bästa och försöka leva upp till kraven men nu kan jag spela på ett annat sätt. Jag får spela i en position där jag har mer frihet, en position jag är född att spela på. Det är det här jag älskar. Då ger det resultat, sa Cavani efter att Ibrahimovic lämnat.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.