Hammarby vann med nöd och näppe: ”Så jävla slarvigt”

avIbraheem Alsalman, Jonathan Nilsson

Mot Kalmar tappade Hammarby en 2-0-ledning. 

Mot Helsingborg var det nära att hända igen. 

– Det blev drama igen, precis som senast mot Kalmar, säger Muamer Tankovic som samtidigt avslöjade att han kommer bli pappa. 

Förra veckan tappade Bajen ledningen borta mot Kalmar. Matchen på Guldfågeln arena slutade 2-2 efter en sen hemmakvittering. 

Under söndagen var det nära att det skulle hända igen. 

Hammarby såg ut att gå mot en komfortabel seger. Men med knappa tio minuter kvar satte Alexander Farnerud 2-1. 

”Vet inte om det är mentalt”

Något som Mauamer Tankovic blir upprörd över. 

– Förra veckan hände exakt samma sak. Nu blir det likadant. De gör ett mål i slutet och det blir drama igen. Sen drar vi på oss en onödig frispark som kunde ha orsakat en kvittering. Jag vet inte om det är något mentalt, inte på mig i alla fall, kanske på vissa, men jag vet inte varför det blir så, säger Tankovic. 

24-åringen stod annars för sitt femte mål på lika många matcher. Men han siktar högre. 

– Just nu ligger jag på delad etta i skytteligan. Men jag vill vinna den. Jag har satt en målsättning men mer vill jag inte säga. Ni får reda på det sen, säger anfallaren. 

Ska bli pappa

Muamer Tankovic har under sommaren kopplats ihop med en flytt utomlands. Enligt honom ser framtiden ljust ut, men mer än så vill han inte säga. 

– Ni får spekulera hur mycket ni vill. Jag har fått några samtal sen får vi se vad det blir. 

Finns det något konkret? 

– Det får vi se helt enkelt, men samtal finns.

Poängmaskinen har bortsett från dagens vinst något annat att glädjas åt. I samband med 2-0-målet avslöjade Tankovic att han kommer bli pappa. 

– Jag ser fram emot det. Just nu är det svårt att fatta det men jag tror att man till slut förstår det, säger Muamer Tankovic med ett stort leende. 

Tvingades till två byten

Stefan Billborn tvingades till två byten redan under den första halvleken. David fällman och Mats Solheim fick båda ont i två olika situationer.

– Jag tror inte att det en större fara. Det är ryggproblem. Jag fick jätteont i situationen men jag ska ta det lite lugnt imorgon, säger Solheim.

Fällman:

– Jag har inte känt något tidigare. Jag vet inte om det var en olycklig situation eller om jag hade sträckt mig eller om det var en kramp. Jag vet inte. Jag är bara riktigt less på det nu. Jag är ju inte van vid det. Just nu kan jag inte tänka på något annat, men jag är glad att vi vann. 

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Laddar Tabell
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM