London Calling

”Arsenal-spelare vill hellre ha Ancelotti”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

LONDON. Mikel Arteta kommer allt närmare en återkomst i Arsenal – som manager.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Han har funnits med i diskussionerna ända sedan Arsene Wenger försvann. Nu ser Mikel Arteta till slut ut att bli Arsenals nya manager. Enligt trovärdiga The Athletic anser många inom klubben att det vore klokt att anställa den förre spelaren, inte minst i ett försök att hitta sitt DNA igen.

Sedan har det plötsligt dykt upp uppgifter i Mirror som talar för att några i truppen inte håller med. Ett ej nämnt antal spelare tycker att Carlo Ancelotti, som ser ut att ta över Everton, är ett bättre val i det här läget. Då syftar de främst på att Arteta, bortsett från åren bredvid Pep Guardiola i Manchester City, saknar rutin.

Arsenals ledning ska ha varit tydliga med att Ancelotti inte passar in i deras planer för klubben och dess utveckling. Således är det inte omöjligt att Metros rubrik ”Arteta klar inom 48 timmar” faktiskt stämmer.

Kevin de Bruyne, som i princip på egen hand krossade Arsenal på The Emirates i helgen, hyllade den assisterande tränaren stort: ”Det vore en stor förlust för oss”, menar belgaren.

DAGENS SILLY

Liverpool är en av flera klubbar som nuförtiden har ögonen på Coventrys matcher i League One. Där spelar 19-årige Sam McCallum som spås en lysande framtid. Vänsterbacken är sprungen ur Jamie Vardys V9 Academy och upptäcktes i Herne Bay, utanför seriesystemet, av Coventrys talangscouter.

DAGENS UNGDOMAR

Det blir rena rama barnkalaset när Liverpool ställs mot Aston Villa i ligacupen. Startelvan kommer troligtvis innehålla ett helt gäng tonåringar på grund av krocken med klubblags-VM i Qatar. Harvey Elliott, Ki-Jana Hoever och Caoimhin Kelleher är några namn att hålla koll på. Den sistnämnde räddade klubben i straffavgörandet mot Arsenal.

DAGENS JULTOMTE

Luke Shaw har gjort sig känd som den givmilde på Carrington. Varje jul köper ytterbacken gåvor till Manchester Uniteds anställda som han sedan delar ut på träningsanläggningen. Med tanke på hans lönekuvert är det förstås inte vilka gåvor som helst. I år hade 50 korgar med diverse produkter köpts in från lyxiga varuhuset Harrod’s i London. Värdet? 250 pund styck.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Karlsson: Är en ocean mellan Liverpool och alla titelutmanare

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Arsenal FC

Fredrik Ljungberg

Fotboll

Mikel Arteta