Allsvenskan i fotboll

Paulinho klar för Hammarby

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Paulinho, 33, var på väg till Hammarby redan för tre år sedan.

Nu syddes affären ihop på tre dagar.

– Han var lite sur och undrade varför det inte blev något då, säger sportchefen Jesper Jansson.

Nikola Djurdjic åkte till Kina förra veckan för att skriva på för Chengdu Better City. Övergången drog ut på tiden, men på fredagen bekräftade Hammarby att han lämnar klubben. 

På samma presskonferens presenterade Hammarby också ersättaren Paulinho.

”Matchar den roll vi vill ha”

Den allsvenska skyttekungen från 2018 lämnade Häcken för israeliska Hapoel Beer Sheva efter säsongen, men det blev aldrig någon match med klubben. En knäskada ska ha hållit Paulinho borta från spel och kontraktet bröts efter bara tremånader.

– Det var bara att sätta full gas för att sätta ihop det när vi hörde det. Det är en spelare som kommer närmast matcha den rollen han vill ha. Han var lite sur för han har varit på väg hit tidigare och han undrade varför det inte blev något då, säger sportchefen Jesper Jansson.

Fick du övertala honom? 

– Ja, vi fick höra det lite. Men det är inte alltid tajmingen är rätt. Vi satt tjockt på just de positionerna han konkurrerade på då.

”En svår situation”

När Hammarby tog kontakt med Paulinho gick det snabbt, på några dagar var tvåårskontraktet påskrivet.

– Det känns bra och jag ska göra mitt bästa för klubben. Jag förväntar mig att Hammarby ska vara riktigt bra och offensiva nästa år. Jag vill göra det bra i Europa League och bli mästare i Sverige. 

Brassen berättar också varför sejouren i Israel blev så kort.

– Jag hade en svår situation där för de sa något innan jag skrev på kontraktet och när jag kom dit var det annorlunda, säger han och fortsätter:

– Det handlade mest om familjen. De gav oss inte rätt stöd och jag är lite ledsen över det. Vi hade kort tid på att ta beslutet för min fru är gravid och kan inte resa. Därför kontaktade jag klubben och vi gjorde något bra för båda. 

Fruns graviditet spelade in

Häckens sportchef Sonny Karlsson var den som först kontaktade Paulinhos agent, men längden på kontraktet och tryggheten för familjen vägde över för Hammarby.

– Alla vet att jag alltid kommer att ha Häcken i mitt hjärta, men det är en svår situation. Nu måste jag fokusera på Hammarby och jag vill bli en stjärna här också. Det var inte som att jag valde mellan Hammarby och Häcken, det var mer detaljerna i kontraktet, säger Paulinho.

Publisert:

LÄS VIDARE

Paulinho: ”Först värvade de Zlatan sedan mig...”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF

Paulinho

Nikola Djurdjic