Harry Maguires pappa skadad i publikhavet

Det var stundtals våldsamt bland supportrarna på Wembley Stadium under EM- finalen.

En som skadades i folkmassorna var den engelska försvararen Harry Maguires pappa, enligt flera brittiska medier.

– Det var skrämmande, säger Maguire enligt The Sun.

EM-finalen mellan Italien och England bjöd inte bara på fotboll, utan på en hel del stök i samband med matchen. Fans utan biljetter tog sig in på arenan vilket resulterade i en del tumult – och festandet och våldet i inför och efter matchen har rapporterats vara omfattande.

Enligt The Sun, som talat med mittbacken Harry Maguire, var spelarens pappa en av de som skadades i folkmassorna.

– Jag har sett filmer och pratar med pappa och min familj. Det var min pappa och min agent som drabbades hårdast, säger han.

– Det var skrämmande. Han sa att han var rädd och det vill jag inte att någon ska vara under en fotbollmatch.

”Han är inte den som gnäller”

Pappan ska ha fått några hårda smällar på revbenen, som misstänks vara brutna, och framförallt ha blivit rädd, men sedan inte uppsökt vård.

– Han hade problem att andas efteråt på grund av sina revben, men han är inte den som gnäller, utan han släppte det, säger Maguire.

Uefa utreder bland annat regelöverträdelserna som rör planinvasionen, fyrverkerier och att supportrar kastat saker – vilket hör till vanligheterna. Men enligt beslutet ska även en specifik utredare undersöka supportervåldet och att så många olovligen lyckades tränga sig in på arenan.

Harry Maguire med familj.
Harry Maguire med familj.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.