Steven Gerrard: ”Är en fotbollstränare – inte en oddssättare”

Rangerstränaren inför Champions League-kvalet mot Malmö FF

Malmö FF mot Rangers.

Ser Steven Gerrard sitt eget lag som favoriter?

– Senast jag kollade var jag fotbollstränare, inte en oddssättare, säger han.

Det satt hårt inne men till slut skickade Malmö FF ut HJK Helsingfors och tog sig vidare till Champions League-kvalets tredje omgång.

Där väntar Rangers – ett dubbelmöte som inleds i morgon, tisdag.

Dagen innan match lovordar de regerande skotska mästarnas tränare, Steven Gerrard, det skånska motståndet.

– Vi har väldigt stor respekt för Malmö. Det kommer bli en stor utmaning för oss, säger han på måndagens presskonferens.

– Mitt fokus är mest på mig eget lag, vad jag måste göra för att nå resultaten. Men jag har sett mycket av Malmö den senaste veckan, de senaste tio dagarna och jag har imponerats. De är redan en bit in på deras säsong och de har börjat säsongen väldigt bra, det är ett självsäkert lag.

Liverpool-ikonen, som varit tränare för Rangers sedan sommaren 2018, menar att MFF kan ställa upp på flera olika sätt.

– Vi måste vara redo oavsett vad de ställer upp med. De har många tekniska, offensiva spelare bredvid Antonio Colak – som är en fantastisk spelare. Malmö är också ett aggressivt lag, framför allt på hemmaplan. Även mot Helsingfors såg jag att de pressade väldigt högt, vi måste spela oss igenom den pressen – och vi vet var det finns luckor för att straffa dem.

”Inget lag med egon”

Gerrard fortsätter:

– De har mycket kvalitet i gruppen och jobbar väldigt hårt för varandra. Jag tycker inte det är ett lag fullt av egon, utan de jobbar hårt för varandra. Vi måste vara på tårna i båda matcherna och ta chansen att nå play off. Att nå Champions League är inte målet just nu utan just nu är det att ta oss till play off.

Gerrard fick även frågan om han ser Rangers som favoriter. Den uppskattade han inte.

– Senast jag kollade var jag fotbollstränare och inte en oddssättare. Vill du kolla vad oddsen är så finns det många sidor där ute.

I Rangers saknas spelare som Glen Kamara och Kemar Roofe, dessutom ser Alfredo Morelos ut att missa matchen då han sitter i karantän.

– Vi får ta de här 90 minuterna först och sedan fokuserar vi på returen på Ibrox. Vi saknar viktiga spelare, vilket också gör det svårt, avslutar Gerrard.

Returmötet spelas i Skottland nästa tisdag, 10 augusti.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.