Jeahze utbuad efter kaoset: ”Jag förstår dem”

Mohanad Jeahze har varit rubrikernas man den senaste tiden. 

I segern mot Gif Sundsvall buades vänsterbacken ut när han byttes in och när han rörde bollen.

– Jag förstår dem. Jag hade nog agerat på samma sätt, säger Jeahze.

Sportbladet kunde avslöja att Mohanad Jeahze vägrade att spela mot Varberg efter att Hammarby nobbat ett bud på vänsterbacken. Hammarby stängde sedan av Jeahze, men tidigare i veckan meddelade klubben att han är tillbaka i laget.

Jeahze fanns också med i truppen mot Sundsvall och började på bänken, men på uppvärmningen syntes han inte till.

I stället värmde backen upp på egen hand i gymmet och i katakomberna på Tele2 arena för att undvika alltför stor uppståndelse.

– Klubben kom med en idé i går. De vill inte ha lite kaos där i hörnet och jag tyckte att det var en bra idé så vi körde på det, säger Jeahze.

”Hade agerat på samma sätt”

Jeahze byttes in med kvarten kvar och delar av Hammarbypubliken visade tydligt vad de tyckte genom att bua ut honom både vid bytet och varje gång han rörde bollen.

– Jag förstår dem. Jag hade nog agerat på samma sätt. 

Hur var det att spela med det? 

– Man filtrerar det mesta. Själv hörde jag bara det positiva, så det var kul. 

– Det kanske låter konstigt och det är klart att det inte är kul, men det var inget som störde mig så mycket. 

Jeahze berättade om den senaste tidens turbulens i det mixade zonen efter matchen.

– Det har varit jobbigt, men det är skönt att vara tillbaka i dag. 

Vad var det som hände i Varberg? 

– Man tog ett dåligt beslut den dagen, sedan har vi stängt det. Jag vill inte snacka så mycket mer om det. De 2-3 dagarna var det lite dåliga beslut, men vi har löst det tillsammans med klubben.

Du ville inte spela för att tvinga bort en flytt?

– Jag har sagt att jag inte kommer kommentera mer från den dagen.

Det har varit mycket snack bland supportrarna om att du tog bort alla bilder på Instagram.

– Det var mest riktat mot klubben. Jag kommer inte kommentera vad jag och klubben har snackat om, men det var mest riktat mot klubben. Det är det jag menar med att jag ångrar flera grejer. Jag borde bara låtit klubbarna hanterat det.

”Var jättesugen på att dra dit”

Jeaze är också tydlig med att han tagit alla beslut själv och inte lyssnat på agenter eller andra runt omkring. Något en banderoll på läktaren antydde (”Hala spelare och agenter, det finns fler problem på Årsta” stod det).

– De menar att jag och agenten är hal? De har rätt till sin åsikt. Jag agerade helt själv. Jag kommer aldrig lyssna på vad en agent säger att jag inte ska göra att göra. Jag agerade på ett sätt som jag då trodde var bra, men med facit i hand har man sett att det var riktigt dåligt.

Jeahze bekräftar också att han ville lämna Hammarby för Besiktas.

– Jag var jättesugen på att dra dit. Den här sommaren har det varit lite större klubbar och som 25-åring har jag varit sugen på att ta det steget. Jag är inte 18 längre och kan vänta på att så stora klubbar kommer och de här klubbarna kollar väl inte så mycket mot allsvenskan egentligen. De tog en från Premier League till slut, då fattar man vilka ligor de kollar på, säger Jeahze som dock känner stödet från lagkamraterna efter att han kommit tillbaka.

– De stöttar inte mitt beteende där, men de har stöttat mig i efterhand. Men själva agerandet har de inte stöttat.

”Lärt sig en läxa”

Supportrarnas förtroende hoppas Jeahze kunna vinna tillbaka på planen.

– Det enda sättet jag kan vinna tillbaka förtroendet är att ge hundra procent på planen. Folk glömmer inte, men då kanske de kan acceptera att jag är på planen. Även fast vissa inte gjorde det i dag, säger Jeahze som ångrar sitt agerade.

– Klart man ångrar beteende för det var inte värt det i slutändan. Men man lär sig. Om det någonsin kommer en klubb som vill ha en har man lärt sig en läxa från det här. Men klubben och lagkamraterna vet att jag alltid kommer att ge hundra procent.

Hur diskussionerna med Hammarby gått om en eventuell framtida flytt vill Jeahze inte svara på.

– Han (Jesper Jansson) vet mina ambitioner. Men jag vill inte lämna för första bästa eller en liten liga. Det ska helst vara för en bra klubb. Men jag är 26 år och det blir svårt att vänta hur länge som helst, men just nu är jag hundra procent fokuserad på Hammarby. 

Tränaren Martí Cifuentes fick frågor om Jeahze på presskonferensen efter matchen.

– Han vet vad jag tycker, jag tycker att han gjorde ett misstag. Han har bett om ursäkt till laget, klubben och supportrarna. För mig är han fortfarande en viktig spelare. Han har missat några matcher och det var viktigt att få honom att komma tillbaka till sin tidigare form, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.