Kulusevski avslöjar hemligheten bakom tröjnumret

Publicerad 2022-06-28

Dejan Kulusevskis har haft tröjnummer 44 på ryggen.

Men efter flytten till Tottenham föll valet på nummer 21 istället.

Nu avslöjar landslagsstjärnan hemligheten bakom favoritnumret och varför han tvingades byta.

– Jag såg det överallt, berättar han på Anis Don Deminas Youtubekanal.

Följ ämnen i artikeln

Under sin karriär i Italien har Dejan Kulusevski burit tröjnummer 44. Men efter flytten till Tottenham tvingades svensken byta från sitt favoritnummer.

I en intervju på Anis Don Deminas Youtubekanal berättar 22-åringen anledningen till bytet och varför nummer 44 betyder så mycket för honom.

PLUS: Allsvensk panel omgång 11: De är allsvenskans största talanger


– Det var en tid när jag såg 44 hela tiden. När jag kollade på klockan, när jag pausade nått eller bilen framför. Jag dog för det numret, men när jag kom till Tottenham så sa de: ”no, no, no, 21 eller 9”, säger han och fortsätter:

– Jag tänkte jag kan inte ha 9, det är en striker som ska ha det. Jag ska ha 44. Men det gick inte på grund av regler, det var en annan kille som hade det. Så jag sa: okej jag kan ta 21, men nästa säsong vill jag ha 44.

Kulusevski med nummer 21 på ryggen. Tidigare i Italien spelade han med nummer 44.
Kulusevski med nummer 21 på ryggen. Tidigare i Italien spelade han med nummer 44.

Läser Bibeln innan varje match

Nu har alltså Kulusevski möjligheten att bära det sitt favoritnummer igen, men så blir inte fallet. Det vidskepliga sätter stopp.

– Dejan han gillar inte att ändra saker när det går bra, säger han och berättar att han dessutom har flera ritualer inför match. Bland annat läser han Bibeln.

– Jag läser samma 3–4 sidor, det har jag gjort i flera år.

”Sällan du mår bra när du spelar”

Kulusevski berättar också att flytten till storstaden London har varit annorlunda och att vardagen i Tottenham inte är en dans på rosor.

– Jag tränar mycket. Vi har Conte som tränare och en italiensk stab, så vi är där 7–8 timmar varje dag. Vi äter frukost, gymmar innan träning, stretchar, sen har vi möte efter träningen i en timme, sen äter vi lunch tillsammans, sen måste du få behandling och sen ska du bada isbad. Du kommer hem helt förstörd.

– Det är ofta som du spelar och har ont. Det är väldigt få matcher där du mår bra när du spelar, men det är en del av sporten. Du spelar var tredje dag och du måste göra jobbet. Ibland känner man att man inte ens pallar värma upp, det är jobbigt, berättar han.

Kulusevski svarade för fem mål och åtta assist på 18 matcher förra säsongen. Den kommande blir hans första hela säsong med Tottenham.

PLUS: Oron: ”Tänkte att det ser lite läskigt ut”


.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.