Avslöjar: Mohamed Buya Turay är nära Malmö FF

Mohamed Buya Turay är i princip klar för Malmö FF.

Spelaren har synts till i Malmö under dagen och enligt Sportbladets uppgifter återstår bara detaljer innan anfallaren väntas presenteras som MFF:s nästa värvning.

Följ ämnen i artikeln

Mohamed Buya Turay, 27, blev en av Djurgårdens stora guldhjältar när laget vann allsvenskan 2019.

Därefter har Buya Turay hållit till i den kinesiska ligan men nu ser det ut att bli en återkomst till allsvenskan för sierraleoniern inom kort.

Sågs i Malmö under onsdagen

Enligt Sportbladets uppgifter återstår nu endast detaljer innan Buya Turay är klar för Malmö FF och han har dessutom synts till i Malmö under onsdagen tillsammans med MFF:s sportchef Andreas Georgson. Turay och MFF har förhandlat under en längre tid och parterna har fört en dialog i drygt en månad då MFF har velat få in en djupledslöpande anfallare till Milo Milojevics lagbygge. Den främsta frågan att lösa har varit att Turay ska bryta kontraktet med sin tidigare kinesiska klubb Henan Shongsan Longmen, vilket dragit ut på tiden.

Överens med MFF om ett kontrakt

Men nu är det bara formaliteter som återstår och han är också helt överens med MFF om ett kontrakt. Turay har inte var på plats i Kina senaste tiden utan var under en längre tid i Sierra Leone för att ta ett beslut gällande sin framtid. Det har han nu gjort och händer inget oförutsett presenteras han som Malmö FF:s nya värvning inom den närmsta veckan, men troligtvis tidigare än så.

Mohamed Buya Turay gjorde 15 mål på 29 matcher för Djurgården säsongen 2019. Dessförinnan tillhörde han också Dalkurd och AFC Eskilstuna i allsvenskan och superettan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.