Allsvenskan i fotboll

Norrköping tog tre poäng efter skobytet

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Jonathan Levi tvingades byta skor mitt under matchen mot Kalmar. 

Sedan sköt han tre viktiga poäng till IFK Norrköping.

– De är pissdåliga, jag har så jävla ont i fötterna, säger stjärnan.

IFK Norrköping hade bara en poäng efter fyra matcher och låg näst sist i allsvenskan. Men mot Kalmar lossnade det för krislaget. 

Ledningsmålet kom redan efter sex minuter när Daniel Eid spelade in bollen från högerkanten till Christoffer Nyman som stod fri framför mål, men Ricardo Friedrich gjorde en monsterräddning. 

På returen höll sig dock Eman Markovic framme och satte 1-0. 

Tvåan kom i slutet av halvleken efter att Jonathan Levi tagit sig förbi på högerkanten.

– Jag försöker visa min lilla, lilla snabbhet. Jag känner mig som 36 ibland, men där fick jag upp lite speed i alla fall. Jag kanske inte ska skjuta där egentligen, men vad fan, den gick i mål i alla fall, säger Levi till Discovery. 

Mittfältaren hade tidigare under halvleken bytt skor, men det var inte dem det satt i.

– De är pissdåliga, jag har så jävla ont i fötterna. Men det är värre åkrar här än vad det är i Skåne här ute på planen så jag fick byta till skruvdobbar.

Rasade efter utebliven straff

Kalmar skulle kanske haft en straff i den 11:e minuten efter att bollen tagit på handen på Daniel Eid.

– Den tar solklart på handen. Domaren står ganska bra och borde kunna se det. Den är ganska klar, säger Discoverys expert Pär Hansson.

Hands blev det inte heller när Romario tog med sig bollen med handen och spelade fram Isak Jansson som satte Kalmars reducering i den 67:e minuten. Norrköpingsspelarna och Rikard Norling var rejält upprörda över den uteblivna blåsning.

”Är besviken”

Kalmar hade flera jättelägen i slutet av matchen, men trots det och stort bollinnehav fick Norrköping med sig tre poäng.

– Vi dominerar spelet. Norrköping har har inte mycket passningar överhuvudtaget, men vad ska man förvänta sig. Det är det jag är besviken på, att jag inte har preparerat spelarna så att de hade förväntat sig den här matchbilden. Nu har vi gett ett skadat Norrköping energi, sa Kalmartränaren Henrik Rydström i paus och fortsatte efter matchen:

– Ett bra försök i andra halvlek och då tycker jag att vi är det lag som vi vill vara, med den passionen och aggressiviteten. Jag är nöjd med att vi trycker tillbaka Norrköping. Jag vet inte om de har tre passningar i följd, men jag är inte nöjd med hur vi börjar den här matchen. 

Publisert:

LÄS VIDARE

SPELARBETYG: De var bäst i cupfinalen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Jonathan Levi

Christoffer Nyman

IFK Norrköping

Pär Hansson

Kalmar FF

Henrik Rydström