John Guidettis stora omställning: ”Måste skaffa bank-id”

John Guidetti har anlänt till AIK.

Men det nya livet i Sverige kräver stora omställningar.

– Jag måste skaffa bank-id, det har jag hört är bra, säger han på en presskonferens under torsdagen.

Det tog sin lilla tid, men slutligen blev John Guidetti klar för spel i AIK. Nu har han anlänt och under torsdagen höll han en presskonferens på Friends Arena.

Efter flera år utomlands blir flytten till Sverige en stor omställning. Den tekniska utvecklingen i hemlandet har han inte hängt med på.

– Jag skrev in mig på skatteverket igår. Sen måste jag skaffa bank-id också, det har jag hört är bra, så jag kan swisha. Folk brukar alltid fråga mig om jag har Swish, men det har jag inte, säger han med ett leende.

”Frugan kommer döda mig”

Att acklimatisera sig till Sverige är han inte orolig för. Han får stor hjälp från AIK.

– Jag känner verkligen att det här är en familjeförening och vi har fått hjälp för att allt ska funka. Jag har spelat i länder där personen som ska hjälpa oss med boende inte ens kan engelska och vi har inte kunnat kommunicera. Har vi klarat det så kommer det här inte vara några problem, det blir superenkelt. Vi kan gå in i en mataffär och veta exakt vad vi ska köpa, säger han.

Nu är han hemma igen, men om det är för gott kan han inte svara på.

– Man ska aldrig säga aldrig, men om jag säger såhär... jag har haft flera erbjudanden som de flesta i allsvenskan hade valt att ta. Det är ett bevis hur bra de (AIK) har gjort det. Men låt mig spela första matchen först så får vi se. Säg inte till frugan att vi ska flytta igen, då kommer hon döda mig, säger han med ett skratt.

John Guidetti under presskonferens med AIK.
John Guidetti under presskonferens med AIK.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.