Allsvenskan i fotboll

Experternas lag i Sportbladet manager höst 2022

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

På söndag 26 juni drar allsvenskan i fotboll igång igen – och samtidigt startar nya Sportbladet manager höst 2022.

Här nedan tipsar Sportbladets profiler om spelarna du inte får missa i ditt drömlag.

TA UT DITT LAG I SPORTBLADET MANAGER HÖST 2022 HÄR

Linn Nordström

Linn Nordströms lag.

Kommentar:

Målvakt eller försvarare kräver som ni ser ingen förklaring. På mittfältet är jag överraskad att 94 procent i skrivande stund har missat att Abbe Khalili är det största fyndet sedan Björn Paulsen stod som back i systemet 2018/19. Khalili är tillbaka efter skada, verkar sugen på ett utlandsäventyr till och då behöver han göra poäng. Swedbergs försäljning öppnar upp för Trawally och Jeremejeff är värd den hutlösa pengen. Låt höstsäsongen starta!

Makoto Asaharas lag.

Makoto Asahara

Kommentar:

Mycket kan så klart ändras i det här laget när det svenska transferfönstret öppnar i mitten av juli. Men här och nu känner jag mig relativt trygg med mina val.

En fyrbackslinje bestående av fyra tokoffensiva, poängfarliga ytterbackar av kvalitet. Ett något sparsammare ihopsatt fyrmannamittfält med fyra spelare som både ska kunna generera segrar och enstaka poäng.

Pålitlige Isaac Kiese Thelins målform är sedan en nyckel på topp. Samtidigt som Hammarbystrikern Bubacarr Trawally är något mer av en chansning. Men fyra miljoner för en, sannolikt startande, anfallare i ett topplag är ett lockpris som är för lockande för att inte chansa på. Åtminstone till en början.

Malin Wahlbergs lag.

Malin Wahlberg

Kommentar:

Har inflationen letat sig in även i Sportbladet Manager? Alla spelare känns plötsligt så dyra. 

Jag går i alla fall all in på Malmö FF som har ett enkelt spelschema framför sig. Lite lurigt att det kommer rullas runt på många spelare, men det kommer ändå trilla in poäng eftersom MFF inte förlorar många matcher under hösten. 

Även AIK har ett fördelaktigt spelschema kommande matcher och släpper inte i många mål. Nordfeldt känns därför given i målet medan Amar Abdirahman Ahmed är en riktig joker. Joel Asoro har haft en starkt vår trots att han mest har fått agera inhoppare och borde få mer speltid när Sead Haksabanovic lämnar. Det kan bli riktig jackpott. Om Nahir Besara fortsätter att leverera och Isaac Kiese Thelin sätter dit några fler bollar än under våren kan det här bli succé.

Daniel Kristofferssons lag.

Daniel Kristoffersson

Kommentar:

Jag fortsätter på det offensiva spåret och hoppas det ska lossna den här gången. Jag tror att det gör det för både Edvardsen och Collander.

TA UT DITT LAG I SPORTBLADET MANAGER HÖST 2022 HÄR
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll