Williot Swedberg

Swedberg-affären sprack på grund av kriget

Av: 

Daniel Kristoffersson

FOTBOLL

Williot Swedbergs övergång till Lokomotiv Moskva blir inte av. Rysslands invason av Ukraina gjorde att affären sprack.

– Vi är alla bestörta över den utveckling vi nu ser, säger Hammarbys ordförande Mattias Fri till Fotbollskanalen.

Hammarby var överens med Lokmotiv Moskva gällande en övergång av Williot Swedberg. Samtidigt var spelaren själv överens om de personliga villkoren med den ryska klubben och allt var klart för att övergången skulle gå igenom i tisdags kväll. Planen var också att Swedberg skulle spela kvar i Hammarby fram till sommaren för att sedan ansluta till Lokmotiv Moskva. Men papperstrul under tisdagskvällen gjorde att övergången lades på is och i och med Rysslands invasion av Ukraina spricker nu övergången helt. Hammarbys ordförande Mattias Fri menar att Bajen inte gör affärer med ryska klubbar som läget är nu.

– Nej, ur ett moraliskt och mänskligt perspektiv skulle vi inte det. Men vi verkar ju i ett större sammanhang med regelverk att förhålla oss till från Uefa med mera. Det är svårt för oss som enskild klubb att bojkotta en enskild liga, men vi ställer oss helt bakom Svenska fotbollförbundets protest mot Play off-matchen i Ryssland, säger Fri till fotbollskanalen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Swedberg talar ut: ”Inte synd om mig”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Williot Swedberg

Hammarby IF

Fotboll

Allsvenskan i fotboll