ÖFK:s drag i bottenstriden – tar in Lars Lagerbäck

Sist i allsvenskan.

Nu plockar Östersund in ett meriterat namn – Lars Lagerbäck.

– Jag är ett bollplank, säger 73-åringen.

I september lämnade Lars Lagerbäck sitt uppdrag som teknisk rådgivare för det isländska landslaget. Men 73-åringen går inte sysslolös.

I helgen som var syntes han i Viaplays Premier League-studio och under tisdagen var han på plats på Jämtkraft Arena i Östersund, där han nu ska hjälpa till.

– ”Perry” (Per Joar Hansen, tränare ÖFK), fick det här jobbet och vi står varandra nära. Jag finns själv bara tio mil härifrån, så jag sa att jag självklart kan ställa upp att vara med och assistera eller vara bollplank. Du får skylla på ”Perry” att jag finns här, säger han i ett klipp på klubbens Facebook-sida.

På frågan om hur han ska hjälpa Hansen är Lagerbäck tydlig.

– Vill han att jag ska göra något så gör jag det. Jag har sett ÖFK:s tre sista matcher, han har bett mig om att göra det, så har vi pratat lite om hur ÖFK har presterat. Sedan är det ”Perry” som bestämmer och tar beslut. Jag är ett bollplank, det är ett bra uttryck tycker jag.

”En stor tränare”

ÖFK:s sportchef Adil Kizil till Sportbladet:

– Det är inte mer än att han fungerar som ett bollplank till Per Joar sedan tidigare och de har en god relation.

Hur länge kommer han vara bollplank åt er?

– Det får jag ta med Per Joar hur ingående det är, det handlar mer om att de är goda vänner och har jobbat ihop tidigare i norska landslaget.

Något betalt får Lagerbäck inte för sin roll, berättar Kizil.

– Det är en stor tränare med fantastisk erfarenhet, som bollplank tror jag så klart att det kan vara till stor nytta för ”Perry”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.