Arsenals Lacazette sänkte West Bromwich

avJonatan Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Huvudperson inför match var West Broms Gareth Barry.

Huvudpersonen efter match var Arsenals Alexandre Lacazette.

Fransmannen frälste hemmalaget med dubbla mål i 2–0-segern.

Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN

Arsenal kom till spel med sin sämsta säsongsinledning sedan 2011.

West Bromwich kom till spel med en 36-årig Gareth Barry – som därmed satte rekord i flest Premier League-matcher genom tiderna – 633 stycken.

Det var också ett West Brom som lyste av självförtroende i första halvlek. De vann bollar högt och lågt – och kanske borde de haft straff redan efter åtta minuter.

Jay Rodriguéz blev misstänkt nedriven av Shkodran Mustafi i straffområdet – men tog sig upp på knä och sköt ett skott som styrdes i bortre stolpen av Cech i hemmamålet.

– Det är inte bara straff, han (Mustafi) borde även bli utvisad, säger West Broms tränare Tony Pulis till Sky Sports.

– Jay är ärlig, men belönas inte för det. Vi har inte fått med oss en straff på över ett år. Och ingen av mina spelare är tillsagda att rulla omkring, säger en upprörd Pulis.

Monreal räddade på mållinjen

Istället var det Arsenal som tog ledningen.

Alexis Sánchez – som fick chansen från start för andra gången efter sommarens flyttrykten – förvaltade en frispark i drömläge genom ett skott i ribban. På returen kunde sedan nyförvärvet Alexandre Lacazette nicka in 1–0.

När Nacho Monreal minuterna senare rann igenom West Brom-försvaret var det kvitterat i misstänkta ”om han lagt sig hade det blivit straff”-situationer. Men precis som Rodriguéz i det tidigare läget stod Monreal på benen.

Nämnde Rodriguéz hade sedan ytterligare ett superläge för West Brom då han dök upp på Cechs bortre stolpe med en nick. Arsenal-målvakten var överspelad men då var Monreal där och slog undan på mållinjen.

Lacazette tvåmålsskytt

I andra halvlek kom så straffen till slut – och det var Arsenal som fick den. Allan Nyom rev ned Aaron Ramsey och domare Robert Madley pekade på straffpunkten.

Lacazette fick förtroendet och placerade distinkt in sitt andra för kvällen.

– Lacazette är fantastisk. Han har en fin bollkänsla och målsinne, säger straff-fixaren Ramsey efter match.

Efter straffen var West Brom aldrig riktigt nära att göra matchen spännande igen.

Matchen slutade 2–0 vilket innebär att Arsenal kliver förbi bland andra West Brom – och tar rygg på europaplatserna i den unga tabellen.

– Det är många som pratar om oss men vi vet om våra kvaliteter. Det gäller bara att producera säsongen igenom, säger Aaron Ramsey till Sky Sports.

– Det var viktigt att vinna i kväll. Vi vill göra Emirates till en borg, vi har tre segrar här nu och det vill vi bygga vidare på.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM