”Häxjakt och smutskastning”

Går till motattack efter domarbråket

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
​Svein-Erik Edvartsen
FOTBOLL

Norske domaren Svein-Erik Edvartsen, 38, fick sparken av det norska fotbollsförbundet.

Nu bryter han tystnaden – och går till motattack.

”Det har varit häxjakt och smutskastning”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Norske domaren och domarsamordnaren Svein-Erik Edvartsen fick i dagarna sparken från sitt jobb på norska fotbollsförbundet.

Edvartsen har tidigare bland annat anklagats för att ha trakasserat och mobbat domarkollegor och ska också ha hamnat i bråk med norske domarbasen Terje Hauge i våras, en konflikt som slutade med att Edvartsen inte fick döma mer under säsongen och som ska ha legat till grund för avskedandet.

”Oförenligt med jobbet”

– Han har gjort saker som är oförenliga med jobbet som domarsamordnare i norska fotbollsförbundet och är inte aktuell att döma 2018, sa norska fotbollsförbundets kommunikationschef Svein Graff till VG.

Enligt tidningen har norska fotbollsförbundet också undersökt flera mejlkonversationer gällande Edvartsen-bråket som läckt till norska nyhetsredaktioner, där Edvartsen själv misstänks för att ha stått för delar av läckan (något han själv nekat till).

Nu svarar 38-åringen på kritiken.

I ett inlägg på Facebook bryter han tystnaden och hymlar inte om att han anser sig ha blivit illa behandlad av förbundet.

”Vad hade du tänkt?”

– Kära vänner. Jag har inte möjlighet att svara alla, men tusen tack för ett otroligt stöd den här veckan. Det uppskattas, inleder han inlägget.

– Vad hade du tänkt om din högsta chef hade nämnt dig i ett skriftligt utskick till alla avdelningschefer på jobbet, köpt ut dig från ett av dina avtal 2,5 veckor senare och därefter försökt köpa ut dig från ditt civila jobb efter ytterligare en vecka? fortsätter han.

Edvartsens advokat John Christian Elden har tidigare sagt att ärendet kan få ett rättsligt efterspel och menar att förbundet inte haft någon grund att säga upp hans klient.

”När John Christian Elden försökte hjälpa mig fortsatte häxjakten, smutskastningen i medierna och de falska anklagelserna fram tills att de sparkade mig utan grund. Det blir tufft att stå upp mot en miljardkoncern som har mycket större muskler än jag, men nu tar jag den här fajten en gång för alla. Åter igen: Tack för allt stöd”, avslutar Edvartsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll