Hamad: Jag är på 65-70 procent

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-02-11

Jiloan Hamad förlorade i sin första match för Hammarby.

Men nyförvärvet snor ett uttryck från Dirty Dancing för att beskriva hur nöjd han är med sin fria roll.

– Man ska inte lägga in en duktig spelare i ett hörn.

Följ ämnen

2013 lämnade mittfältaren Jiloan Hamad Malmö för att testa lyckan i tyska Hoffenheim. Efter ett par säsongers pendlande mellan första- och andralaget vände 26-åringen hem till Sverige i veckan.

Efter två träningspass var det dags för debut mot IFK Norrköping. Matchen var Hamads första A-lagsstart sedan femte mars i fjol, då han gjorde en halvlek i 5–1-förlusten mot Stuttgart, och viss ringrost syntes.

”Folk får inte bli lurade”

Hamad växlade mellan höger och vänster kant under den timmen speltid han fick, men tog sig oavsett utgångsposition ofta inåt i banan.

Efter 0–2-förlusten (Karl Holmberg och Linus Wahlqvist målskyttar) lovar Hamad mer.

– Folk får inte bli lurade av insatsen i dag. Jag önskar ge publiken mer. Och det kommer jag göra också. Jag har höga förväntningar på mig själv och har inte spelat fotboll på ett tag, men formen är bra. Två-tre matcher till, sedan kan jag visa vad jag går för på allvar, säger han.

Hur många procent av din maxkapacitet är du på?

– Jag skulle vilja säga att jag är på 65–70 procent av vad jag kan. Det är ändå okej med tanke på att det är min första match.

”Alla har frihet”

Hamad trivs med rollen han har fördelats i laget. Tränaren Jakob Michelsen är noga med hur nyförvärvet står i försvaret, men vill att han är mer gränslös offensivt.

– De tyckte att får man en spelare som är duktig så ska han inte vara fast på en position. Man ska inte lägga in honom i ett hörn. Jag måste få vara fri och göra det jag är bra på. Sedan är det inte bra jag: alla har frihet, säger Hamad.