Geert den Ouden sticker efter derbyt

FOTBOLL

Djurgårdens forward jagas av holländsk klubb

Geert den Ouden har visat fin form på sistone och börjat trivas i Djurgården igen.

Men derbyt mot Hammarby på måndag kan ändå vara hans sista match i allsvenskan.

- Jag vill fortfarande hem och en klubb i den högsta ligan i Holland har visat intresse, säger den Ouden.

Turerna kring Djurgårdens Geert den Ouden och hans framtid har varit många.

Redan innan årets säsong drog i gång avslöjade den Ouden att han vill lämna klubben och flytta hem till Holland. Anfallaren kom inte överens med tränaren Zoran Lukic och kände att han inte hade någon framtid i Djurgården.

Lämnar mästarna

Nu har känslorna lagt sig och i dagsläget har Geert ett fungerande samarbete och dialog med både tränaren och klubbledningen. Trots det gör han klart att han tänker lämna de svenska mästarna.

- Jag letar efter en ny klubb. Jag vill fortfarande hem och en klubb i den högsta ligan i Holland har visat intresse. Det är en klubb med höga ambitioner och de kommer att prata med Djurgården inom kort.

- Djurgården har köpt en ny anfallare och det vore bäst för alla om jag lämnade. Djurgården kan sälja mig eller låna ut mig i ett år för att sedan få en mindre summa efter säsongen. Det finns tusen olika lösningar på det här, säger den Ouden till Sportbladet.

"Vi spelade uselt"

Samtidigt påpekar den Ouden att han fortfarande tillhör Djurgården och att han kommer göra sitt bästa för laget, fram tills en ny arbetsgivare hittas.

- I början av säsongen spelade vi uselt, det var en av orsakerna till varför jag ville lämna laget. Men nu spelar vi bättre, trots att vi inte vunnit de senaste matcherna. När Djurgården spelar på mitt sätt så spelar vi bra. Hittar jag ingen klubb i Holland så har jag inga problem i att stanna här, säger den Ouden.

Vad säger du om derbyt mot Hammarby på måndag?

- Den matchen vinner vi, och jag gör mål.

Det kan bli ett farväl att minnas.

Bråken mellan anfallsstjärnan och tränaren

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM