Beskedet: Avslag på Östers protest

AIK får behålla segern efter rökmålet

avAndreas Käck

SvFF har granskat Östers protest.

Den får avslag.

– Vi är inte förvånade, säger Östers styrelseledamot Fredrik Gustafson.

Öster lämnade in en protest till Svenska Fotbollförbundet efter cupkvartsfinalen mot AIK

De ansåg att målvakten Tobias Andersson fick sikten skymd av bengalrök när AIK:s Sebastian Larsson gjorde 1-0 på frispark.

– Jag pratade med Tobias under lördagskvällen och han bekräftar att han var klart påverkad av röken och såg bollen senare än han hade gjort om det inte varit rök runt honom, sa Östers tränare Christian Järdler till Smålands-Posten.

”Ganska väntat”

SvFF:s tävlingskommitté har nu granskat ärendet – och bestämt sig för att ge avslag på protesten.

– Det var ganska väntat. Däremot tror jag det var viktigt för svensk fotboll att få koll på vad som gäller. Mig veterligen var det här första gången man granskade huruvida rök från bengaler påverkade en spelsekvens. Från och med nu vet vi att det är domaren som i så fall måste hålla på frisparken, säger styrelseledamoten Fredrik Gustafson.

Hade ni några förhoppningar om att tilldömas segern?

– Nä, egentligen inte. När vi vände oss till SvFF:s tävlingskommitté var det för att få ärendet granskat så vi vet vad som gäller. Vi krävde liksom inte att tilldömas segern. Så nej, vi är varken förvånade eller besvikna, säger Gustafsson.

”Önskar AIK lycka till”

AIK:s seger står därmed kvar och Stockholmsklubben är vidare till semifinal i svenska cupen.

Öster? De glömmer och går vidare.

– Absolut. Vi bryter inte ihop och grinar. Nu fokuserar vi på vår kommande säsong i superettan, sedan önskar vi AIK stort lycka till framöver, säger Fredrik Gustafson.

1 av 2 | Foto: CMORE
ARTIKELN HANDLAR OM