”De diskrimineras på grund av sina namn”

FOTBOLL

Längtat efter en skyttekung – har två utan landskamper

1 av 2 | Foto: Roy Hodgson på Loftus Road.

Tottenham-fansen jublade över 2-1-segern mot QPR men frågan är om inte den lyckligaste åskådaren var objektiv.

Förbundskapten Roy Hodgson har från ingenstans plötsligt fått två skyttekungar till sitt landslag.

– Båda kan spela internationell fotboll så låt oss behandla dem på samma sätt som vi behandlar spelarna med mer exotiska namn, säger QPR:s manager Chris Ramsey.

England har länge längtat efter en målkung till platsen bredvid allt lägre sittande Wayne Rooney. Den här säsongen har de plötsligt fått två.

Kane tvåmålsskytt

Inför Queens Park Rangers hemmamatch mot Tottenham låg QPR:s Charlie Austin trea i skytteligan, efter argentinaren Sergio Agüero och spanjoren Diego Costa, med 15 mål. Bakom skuggade ”Spurs” Harry Kane på 14.

Två engelsmän och två spelare utan en enda a-landskamp. Så det var kanske ingen större skräll att förbundskapten Roy Hodgson sökt sig till Loftus Road på lördagen.

Hodgson fick också ett väldigt positivt besked: Harry Kane är definitivt en man för ett engelskt landslag. 21-åringen noterades för båda målen när Tottenham vann med 2-1 och passerade därmed sin rival i skytteligan. Austin fick sin chans efter 77 minuter men skottet stoppades med en misstänkt hands.

”Varit bra nog länge”

Får de två tränarna i lördagens match bestämma handlar det dock inte om någon kamp mellan duon om en landslagsplats.

– Det skulle vara en dröm för båda de här klubbarna om de spelade tillsammans för landslaget. De är båda väldigt bra spelare, jobbar väldigt hårt, är väldigt fokuserad och skulle vara ett hot mot vilket försvar som helst om de spelade tillsammans, säger QPR:s manager Chris Ramsey enligt TalkSport.

– Charlie är en väldigt bra spelare och i fotboll vet du aldrig vad som händer. Båda är väldigt bra, säger Tottenhams Mauricio Pochettino enligt Daily Mail.

Chris Ramsey menar till och med att duon undervärderas på grund av sin nationalitet.

– Jag tycker att Harry Kane varit bra nog för England en längre tid. Men vi klubbar har en tendens att skicka runt de yngre spelarna från klubb till klubb. Vi har för vana att se på spelarna från utlandet och per automatik förutsätta att de är bättre, bara för att de är från ett annat land med exotiska namn. Båda kan spela internationell fotboll så låt oss behandla dem på samma sätt som vi behandlar spelarna med mer exotiska namn, säger Ramsey.

ARTIKELN HANDLAR OM