”Som en elefant i en porslinsbutik”

FOTBOLL

Fransk kritik mot Zlatan efter röda kortet

1 av 6

Det är inte bara sympatier som skickas åt Zlatan Ibrahimovics håll efter det röda kortet mot Chelsea.

Le Parisien är kritisk mot satsningen. 

”Det finns inget som rättfärdigar en så pass aggressiv satsning”, skriver den franska tidningen.

Många runt om i fotbollsvärlden sympatiserade med Zlatan Ibrahimovic när drog på sig vad som ansetts vara ett hårt dömt rött kort. 92 procent av Daily Mirrors läsare tycker att utvisningen var felaktig. 94,58 av Sportbladets läsare tycker detsamma.

Engelska fotbollsprofiler som Michael Owen, Jamie Carragher, Mark Lawrenson och Graeme Souness har alla varit starkt kritiska mot domare Björn Kuipers beslut att visa ut svensken.

Zlatan själv var förbannad efter matchen och menade att domslutet ”inte var acceptabelt”.

”Lämnade lagkamraterna i sticket”

Han stöttades även av Chelsea-tränaren José Mourinho som hoppas att Zlatan slipper avstängning och får spela i kvartsfianlen.

Men franska huvudstadstidningen Le Parisien är kritisk mot svenskens satsning i situationen.

”Ännu en gång lämnade Ibra sina lagkamrater i sticket. Förra året var det mot hans egen vilja då han var skadad för returmötet med Chelsea. I går kväll blev han skickad till omklädningsrummet efter 31 minuter”, skriver tidningen.

Inte klanderfri

Tidigare Fifa-domaren Bruno Derrien förtydligar i en kommentar till tidningen.

– Med det röda kortet straffar domaren en elak tackling med båda fötterna lyfta från marken. Ibra kommer in i tacklingen med all sin kraft och storlek. Domaren måste fatta ett beslut i realtid och har inte tillgång till tv-repriser. Sedan måste vi förstås konstatera att Chelsea-spelarna influerade domaren genom att rusa fram, säger Derrien.

Le Parisien fortsätter med att konstatera:

”Zlatan Ibrahimovic är inte klanderfri. 40 meter från Chelseas mållinje finns det inget som rättfärdigar en så pass aggressiv satsning. Han kliver in som en elefant i en porslinsbutik”.

Om två veckor möts Uefa:s disciplinkommitté för att besluta kring svenskens avstängning.

ARTIKELN HANDLAR OM