Hammarby kan sätta nytt rekord

FOTBOLL

Enormt intresse till dagens toppmatch: Är helt otroligt

Foto: Publikrekord 22 000 biljetter har redan sålts till ­dagens match mellan Hammarby–Sundsvall, och fler lär det bli. Nu kan Bajen sudda ut ett 39 år gammalt rekord.

Intresset är stort inför d­agens toppmöte i Superettan.

I går hade 22 000 ­biljetter sålts till ­Hammarby–Sundsvall på Tele2 ­Arena.

– Det är helt otroligt egentligen, säger Bajen-vd:n Henrik Kindlund till Sportbladet.

Hammarby ser ut att sätta ett nytt publiksnitts­rekord för den svenska andradivisionen i år – IFK Göteborgs notering på 15 555 från 1975 lär ryka all världens väg.

I nuläget ligger snittet på 17 351 (bäst i landet även totalt sett) och det mesta talar för en ordentlig ökning under slutet av säsongen.

– Är vi med i toppen hela vägen så blir det lite över 20 000 i snitt, allt pekar på det, säger vd:n Henrik Kindlund.

I dag möter serietvåan Hammarby trean Sundsvall och suget efter biljetter är stort, på lördagen hade 22 000-strecket passerats. Henrik Kindlund tror på en slutsiffra någonstans ­mellan 24 000 och 27 000.

– Det är helt fantastiskt, helt otroligt, det går inte att säga något annat. Det är fler än vad som var på Malmö-Sparta Prag, och det kan sluta med dubbelt mot Djurgården–Helsingborg (12 988) och nästan dubbelt mot Göteborg–AIK (14547) som ändå är bra publik­matcher.

Hur fungerar det med storpublik på den nya arenan?

– Väldigt bra. Det är klart att det blir trångt när det är mycket folk, det har varit vissa problem vid insläpp och utsläpp men det har blivit bättre efter hand. Logistiken med bussar, tunnel­bana och så funkar jättebra, det är inga stopp. Och när det över 20 000 på Tele2 arena så är den riktigt ­läcker.

ARTIKELN HANDLAR OM