Så startar Sverige mot Moldavien

FOTBOLL

Zlatan om nye partnern: ”Stor och stark, tar för sig”

Zlatan Ibrahimovic får en ny anfallspartner från start mot Moldavien och en veteran tar tillbaka sin plats på mittfältet.

Allt enligt Sportbladets uppgifter från dagens stängda träning.

– Han är stor och stark, tar för sig och går in i duellerna. Kan jag komma undan de duellerna så sparar jag kraft till det andra jag är bra på, säger Zlatan efter träningen om att spela med Isaac Kiese Thelin.

På gårdagens öppna träning på Friends Arena pekade mycket på att Pontus Jansson ersätter skadade Mikael Antonsson i backlinjen, att Erik Hamrén går tillbaka till ett 4-4-2 och att Isaac Kiese Thelin är den stora skrällen som bildar anfallspar med Zlatan Ibrahimovic mot Moldvien i EM-kvalet på fredag.

Veteranen tillbaka

Sportbladets uppgifter från onsdagens stängda, taktiska träning stärker bara de spekulationerna.

Och precis som vi skrev i går ser Sebastian Larsson ut att ta tillbaka en plats på mittfältet – ute till höger, vilket betyder att Erkan Zengin flyttar över till vänster.

Larsson har ju varit bänkad från start i de två senaste kvalmatcherna.

Enligt våra uppgifter gick mycket av den taktiska träningen med startelvan ut på att skapa numerärt övertag mot moldaverna: två-mot-en- och tre-mot-en-lägen.

Zlatan positiv

Denna startelva skulle betyda att Kiese Thelin gör sin första tävlingslandskamp från start och att hans kometkarriär bara fortsätter rakt uppåt, ett år efter att han i Norrköping ombads se sig om efter en annan klubb.

Hur skulle det funka med dig och Zlatan ihop?

– Det skulle nog funka. Han är en fantastisk spelare och det är alltid kul att spela med så bra spelare, säger Bordeauxanfallaren.

Hur skulle ni passa ihop?

– Om jag får starta får Erik säga vad jag ska göra. Så enkelt är det, sedan får man försöka göra det.

– Jag är väl ganska rörlig och kan öppna ytor för andra. Det kommer att vara mycket bevakning på honom och får jag spela kan jag springa runt så det blir lite mindre bevakning på honom.

Hur ser du på samarbetet med Isaac, Zlatan?

– Jag ser positivt på det. Han är stor och stark, tar för sig och går in i duellerna. Kan jag komma undan de duellerna så sparar jag kraft till det andra jag är bra på. Kan han bara gå in och ta den energin och jag slippa det så kommer det att lösa sig, säger Ibrahimovic på presskonferensen direkt efter dagens träning.

Det återstår en stängd träning i morgon på matcharenan i Chisinau, Moldavien.