Bekräftad: Rasmus Bengtsson till MFF

FOTBOLL

Mittbacken presenterad av mästarna

Rasmus Bengtsson är klar för Malmö FF.

Den 28-årige mittbacken har skrivit på ett kontrakt till 2019.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Malmö, säger han.

I början av året kunde Sportbladet berätta att Rasmus Bengtsson skulle lämna holländska Twente. Sedan började ryktena om att mittbacken skulle hamna i Malmö FF.

Nu är Bengtsson presenterad för klubben som Sportbladet skrev förra veckan.

28-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2019 med sin moderklubb.

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem till Malmö som är min stad och till MFF som är min klubb. Jag spelade i MFF från jag var fem år fram till dess att jag gick till TFF så jag är mer eller mindre uppvuxen på Stadionområdet, säger Bengtsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det fanns andra klubbar som var intresserade av mig, men det växte fram mer och mer att jag ville komma hem och spela i MFF. Det är något som jag aldrig riktigt fått göra på seniornivå.

”Värdefullt tillskott”

Även Malmös sportchef Daniel Andersson är nöjd.

– Vi är mycket glada över att få tillbaka en gammal MFF:are med spetskvaliteter och med flera år kvar på hög nivå. Rasmus Bengtsson är en huvudstark och spelskicklig mittback med stor erfarenhet som blir ett värdefullt tillskott till laget, säger han.

Bengtssons kontrakt med Twente går ut till sommaren. 28-åringen gick från Hertha Berlin till Twente 2010. Sportbladet erfar att MFF betalar runt en miljon kronor till Twente för Bengtsson.

ARTIKELN HANDLAR OM