Anfallstrion bakom Sveriges seger

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Sverige fick en fin start på Algarve Cup under onsdagskvällen.

Mot Kanada, femma på Fifas världsrankning, blev det stabil seger med 3–1.

– En bra självförtroendeboost för oss, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Till mötet med Kanada, som är femma på Fifas rankning, i Algarve Cup valde förbundskapten Peter Gerhardsson att ställa ut en 3–4–3-formation.

– Mot Frankrike gjorde vi det bra genom att spela på det här sättet och vi behöver en lite bättre defensiv balans mot de här bästa nationerna. Kanada är ett bra lag och det vi presterade mot Frankrike gav mersmak för uppställningen, sa Gerhardsson inför matchen.

Fridolina Rolfö, Mimmi Larsson och Sofia Jakobsson bildade anfallstrio längst fram. Samtliga hade stor del i att Sverige till slut tog hem segern med 3–1.

– Vi gör en riktigt bra match totalt sett, säger en nöjd Gerhardsson.

– Det är alltid roligt att vinna mot de bästa lagen och att vi gör det på sättet som vi gjorde ikväll.

Larsson inledde målskyttet

I slutet av en chanssnål första halvlek spelade Jakobsson in bollen i det kanadensiska straffområdet. Där högg Larsson på en retur och sköt in ledningsmålet.

– De är passningsskickliga och vi fick försvara oss en del, även om vi hade några bra omställningslägen, säger Peter Gerhardsson som berättar att motvinden var stark under de första 45.

Kanada kom tillbaka nästan exakt en minut in i den andra halvleken. Då var det Nichelle Princes tur att vara på hugget i straffområdet och kvitterade till 1–1.

Blackstenius fastställde slutresultat

Ett nytt ledningsmål kom en kort stund senare då det var Fridolina Rolfös tur att kliva fram. Framspelad av Caroline Seger rullade hon in även 2–1. I slutet fastställde inhopparen Stina Blackstenius siffrorna till 3–1.

– Vi lyckades vinna boll högt upp i planen och gör det mycket bra, säger Gerhardsson vars landslag nu har besegrat två toppnationer i rad.

– Det är bra självförtroende för tjejerna att vinna matcher mot högt raknade lag.

Någon särskild spelare som du vill lyfta fram?

– Det är svårt, det var så många som var bra. Men Elin Rubensson gör nog den bästa matchen som jag har sett henne göra. Dessutom gjorde även inhopparna det bra så det känns positivt inför nästa match.

Därmed seglar Sverige upp i topp i gruppen som även Sydkorea och Ryssland ingår i.

ARTIKELN HANDLAR OM