Vad var det du sa egentligen, Joey?

FOTBOLL

Tottenham-flopparnas revansch: En fantastisk prestation

1 av 3

Förra året hånade Joey Barton Tottenhams mittfältssatsning.

På söndagen svarade de kritiserade spelarna och krossade Bartons QPR med 4-0.

Efter att ha sålt Gareth Bale till Real Madrid för 980 miljoner kronor förra sommaren investerade Tottenham rejält. Paulinho, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Etienne Capoue, Vlad Chriches, Christian Eriksen och Erik Lamela anslöt alla till ”Spurs” som trots det inte fick det förväntade lyftet.

”Jag skulle krossa båda”

Femteplatsen i ligan blev till en sjätte sedan framförallt förväntade högt uppsnackade Erik Lamela misslyckats kapitalt. Reden i november förutsåg Joey Barton utvecklingen på Twitter.

”Jag skulle krossa båda mittfältarna Spurs har slösat pengar på och jag är en Championship-spelare”, skrev 31-åringen.

Men nu har något hänt. Queens Park Rangers har kommit tillbaka till Premier League och Joey Barton ställdes på söndagen öga mot öga med de spelare han kritiserat så hårt. Han lär inte ha känt igen dem.

”En helt havererad säsong”

Nazer Chadli gjorde två mål, varav det andra kom efter ett fantastiskt förarbete av Lamela. 22-åringen drev ifrån tre spelare med bollen och slog ett perfekt inlägg till en helt fristående Chadli vid bortre stolpen.

– Det är en fantastisk prestation av Erik Lamela. Han har det driv framåt som vi så ofta såg i Roma men som vi såg sällan såg under en helt havererad debutsäsong i Tottenham. Chadli har också gjort ett rejält avtryck men som man kanske inte väntat på i riktigt samma utsträckning, sa Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotbolls studio redan i halvtid.

Tillsammans med Emmanuel Adebayor, förarbetet till 1-0 och 4-0-målet, samt mittbacksförstärkningen Eric Dier, mål för andra matchen i rad, sänkte “Spurs” mittfältsduo QPR och tvingade Barton att äta upp sina ord.

ARTIKELN HANDLAR OM