Han blir nästa svensk i MLS

avSamuel Abrahamsson

Doldisen Axel Sjöberg klar för Colorado Rapids

Axel Sjöberg, men nu är han klar för Colorado Rapids i LMLS.

Han är nog okänd för de flesta svenskar. Men nu är mittbacken Axel Sjöberg, 23, klar för Colorado Rapids i den nordamerikanska MLS-ligan. Mittbacken som är två meter lång och 95 kilo tung, gick som nummer 14 i förra veckans draft.

– Jag hade pratat med tränaren i Colorado innan och vi klickade bra så innerst inne var det dit jag ville. Men hade pratat med en del andra klubbar också och man vet inte vart man hamnar förrän de ropar upp dig, så jag blev jätteglad när jag hörde mitt namn, säger han till Fotbollskanalen.

Längst i ligan

Nu kan Sjöberg komma att bilda ett bastant mittbackspar med Zat Knight som gjort 284 Premier League matcher med Fulham, Aston Villa och Bolton. Sjöberg mäter 201 cm och är 95 kilo tung, medan Knight är 198 cm.

– Sen fick jag reda på nyligen att jag kommer bli den längsta spelaren i MLS:s historia.

Varför ville Colorado ha dig tror du?

– De hade ett sämre år förra året och släppte in många mål. När vi pratade så gillade de min mentalitet som spelare och mina egenskaper. Inte bara det att jag är stor, utan att jag är rätt följdsam som försvarare och organiserar upp försvaret bra. Det var de som Colorado sökte tror jag.

Haft Limpar som tränare

Svenske Sjöberg gjorde sig ett namn under fyra år i den amerikanska collegeligan med Marquette University från Milwaukee. Han blev utsedd till sitt lags mest värdefulle spelare och hamnade i collegeligans All Star Team.

Sjöberg spelade i Djurgården fram till 2009, efter det gick han till Sollentuna där han gjorde en säsong för Sollentuna i division 2 där Anders Limpar var assisterande tränare.