Premier League

Från parken in till Manchester United

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Storklubbens chockvärvningar under sista veckan

En trodde att han skulle till Plymouth och den andra har spelat i parken i sex månader.

Möt Manchester Uniteds chockvärvningar Andy Kellett och Sadiq El Fitouri.

– Det här är helt ärligt en dröm, säger El Fitouri som debuterade i division åtta för tre veckor sedan.

Det var en ovanligt lugn Deadline Day när transferfönstret på måndagen slog igen i Europa – men Manchester United gjorde faktiskt en värvning. Under radarn hämtade klubben in 21-årige ytterbacken Andy Kellett på lån från Bolton. En chockaffär – inte minst för huvudpersonen själv som senast varit utlånad till Plymouth i engelska fjärdedivisionen.

”Han trodde oss inte”

– Han trodde att han skulle till Plymouth när vi sa att han skulle till United. Han trodde oss inte. Han bara: ”Inte en chans”, berättar Bolton-managern Neil Lennon till Daily Mail om när Kellett kom in till mötesrummet på måndagskvällen.

United behövde förstärkningar på ytterbacken i första hand i sitt U21-lag sedan Marnick Vermijl lämnat. Kort före transferfönstret stängde blev affären med Kellett, som bara gjort fyra a-lagsmatcher för Bolton i Championship, klar.

– Han ringde upp sin pappa och jag tror att även pappan var tvungen att sätta sig ner. Han hade faktiskt en kompis med sig till mötet som råkade ha på sig en Manchester United-overall också. Det här är hans livs chans, säger Lennon.

Men det var inte bara Andy Kellett som kom att få sitt livs chans av Manchester United under januarifönstret. Även provspelaren Sadiq El Fitouri fick ett kontrakt med jätteklubben under den sista veckan – efter att ha blivit dumpad av Manchester City och gett upp fotbollen helt.

”För bra för att få försvinna”

Räddningen blev ett första provspel med Salford City i engelska division åtta. En klubb som råkar ägas av United-legendarerna Gary Neville, Ryan Giggs, Phil Neville, Nicky Butt och Paul Scholes.

– Killen hade spelat i parken de senaste sex månaderna och egentligen inte gjort någonting sedan han lämnade Manchester City. Han kom ner till Salford och Phil och Paul sa direkt att killen har för stor talang för att bara få försvinna från sporten, säger Gary Neville till Sky Sports.

Tre veckor efter debuten i division åtta har 20-åringen nu skrivit på för 18 månader med Manchester United.

– Det här är helt ärligt en dröm som blir sann och jag måste tacka Salford City för chansen och förtroendet de visade för mig. Jag ser verkligen fram emot vad som som hända härnäst och att få möjligheten att uppleva det i Manchester United är otrolig, säger El Fitouri till klubbens hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League