Premier League

”Harry Kane – han är en av våra egna”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Petades av Arsenal efter ett år – nu tvåmålsskytt i derbyt

Harry Kane blev stor matchhjälte i sitt första London-derby mot Arsenal och Tottenham-fansen sjöng för full hals:

”Harry Kane, han är en av våra egna”.

En tydlig pik mot Arsenal som en gång hade 21-åringen i sin verksamhet.

Mesut Özil hade satt 1-0 för Arsenal efter ett missat skott från Olivier Giroud redan efter elva minuter och ordnat en drömöppning på derbyt mot Tottenham. Detta sedan tysken ”fuskat” i sitt defensiva jobb, dröjt kvar när Tottenham förlorat bollen och blivit sopren vid bortre stolpen.

”Campbell en av våra egna”

Men hemmalaget skulle komma tillbaka – och de skulle göra det genom fansens nya favorit.

Harry Kane har fått ett blixtrande genombrott den här säsongen med tio mål innan lördagens derby. I sin första match mot Arsenal låg 21-åringen rätt efter en hörna och kunde från nära håll slå in målvakten David Ospinas retur till sitt elfte ligamål.

”Harry Kane, han är en av våra egna”, sjöng ”Spurs-fansen stolt om anfallaren som kom till klubben som ungdomsspelare 2009.

Svaret från Arsenals supportrar lät dock inte vänta på sig när de gastade ”Sol Campbell, han är en av våra egna”. Campbell som lämnade Tottenham för Arsenal 2001 i en av de mest kontroversiella övergångarna i Premier Leagues historia.

Kane: Kommer aldrig glömma

Bakgrunden är att Harry Kane faktiskt spelade för Arsenal som liten pojke. London-klubben upptäckte Kane som sjuåring när engelsmannen representerade David Beckhams gamla klubb Ridgeway Rovers.

Kane värvades över och spelade bland annat ungdomsturneringen Watford International Festival för Arsenal 2001. Men redan efter ett år gav Arsenal upp pojken som istället återvände till Ridgeway Rovers innan han i juli 2009 tog steget till Arsenals ärkerival Tottenham.

En historia som nu ser ut att hemsöka Arsene Wengers klubb. För Kane nöjde sig inte med sitt 1-1-mål utan nickade även in 2-1 i slutminuterna.

– Att se bollen gå in var en väldigt speciell känsla. Den kommer jag aldrig glömma under resten av min karriär, säger Kane i Viasat Fotboll.

En tung prestigeseger för ”Spurs” som nu dessutom klättrar förbi Arsenal i tabellen.

– Det är otroligt. Vilken match! Det är nog en av våra bästa matcher den här säsongen. Vi fick aldrig panik utan bara fortsatte. Jag är överlycklig.

Läs dokumentet om Harry Kane.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Fotboll

Tottenham Hotspur FC

Harry Kane