Premier League

Stämd på miljoner av sin egen pappa

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Förhållandet ”förstört” av pengabråket

Mesut Özil har tjänat miljoner på sin fotbollskarriär med pappan Mustafa hela tiden som välavlönad anställd.

Men efter internt bråk sparkades fadern och svarade med ett krav på närmare sex miljoner kronor.

Nu har parterna enats.

Mustafa Özil verkade som agent och rådgivare åt sonen Mesut Özil när tysken sommaren 2013 lämnade Real Madrid för spel i Arsenal. Affären var värd nästan en halv miljard kronor.

Krävde 9,4 miljoner som svar

Fotbollskarriären har gjort Mesut till mångmiljonär och även gett fadern en stor ekonomisk kompensation som agent och chef för företaget som sköter sonens varumärke. Men efter en intern dispyt sparkades pappan nyligen.

Mustafa Özil svarade då med att kräva motsvarande nästan sex miljoner kronor i kompensation varpå sonen Mesut i sin tur begärde 9,4 miljoner kronor av fadern i ett icke återbetalat lån. Nu har parterna till sist enats.

Landslaget bekräftar problem

En domstol i Düsseldorf bekräftar enligt tyska Express att ärendet är nedlagt. Mesut Özils bror Mutlu har samtidigt tagit över chefsstolen i företaget.

– Det är ingen nyhet att det finns problem i relationen mellan Mesut och hans pappa men Mesut har alltid lagt sina privata problem vid sidan, säger tyska landslagets general manager Oliver Bierhoff.

Vad som ingår i den nya överenskommelsen är inte offentligt men enligt Express så har familjerelationen ”förstörts” helt under det senare året. En förklaring ska vara fadern Mustafas beslut att lämna Mesuts mor.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League