De har spenderat mest i sommar

FOTBOLL

Sex lag från Premier League

Foto: James Rodriguez, Real Madrids nyförvärv.

Chelsea har värvat klokt, Arsenal spännande och Atletico friskt.

Men klubben som toppar listan, som faktiskt spenderat mest i sommar?

Svar: Barcelona.

Flera spektakulära, dyra övergångar har genomförts den här sommaren. Klubbarna har turats om att presentera storstjärnor från både VM och fjolårssäsongen.

Nu visar en sammanställning att en viss spansk storklubb grävt djupast i sin skattkista. Barcelona har nämligen hostat upp 153 miljoner euro, motsvarande 1,4 miljarder kronor, på nyförvärv i sommar.

Det rör sig om målvakterna Claudio Bravo och Marc-Andre ter Stegen, försvararna Jeremy Mathieu och Thomas Vermaelen samt Liverpools diamant Luis Suarez.

Southampton nia

Tvåa på listan hamnar just Liverpool, med nyförvärv som Adam Lallana, Dejan Lovren och Lazar Markovic. Även Rickie Lambert och Emre Can har anslutit till ”The Reds”.

Den totalt spenderade summan uppgår till 131 miljoner euro – elva mer än Real Madrid som lockat över James Rodriguez, Toni Kroos och Keylor Navas.

Intressant är att sex av de tio lagen på listan spelar i Premier League. Ännu mer anmärkningsvärt är att Southampton är ett av dem, och att klubben parkerar på en niondeplats – före Paris Saint-Germain.

Värvningarna av Shane Long, Dusan Tadic och Graziano Pelle har kostat sammanlagt 58 miljoner euro.