”Hon slängdes ut”

avJimmie Larsson

FOTBOLL

Åge Hareide vill förbereda sig i lugn och ro inför Champions League-playoffet.

Då har norrmannens fru fått bege sig hemåt.

– Hon slängdes ut och har åkt upp till de norska fjällen, säger MFF-tränaren till Kvällsposten.

Foto: Åge Hareide, tränare Malmö FF. Foto: Bildbyrån

Malmö FF är bara ett steg ifrån Champions League-gruppspelet i fotboll. Men en nöt återstår att knäcka: MFF måste slå ut Red Bull Salzburg med målkungen Jonathan Soriano i spetsen.

Den första matchen spelas i Österrike i morgon. Och för att ladda inför dubbelmötet tar Hareide till ett annorlunda drag. Norrmannen har till bett sin fru åka hem till Norge under en tid.

– Jag har till och med skickat hem min fru för att få vara i fred och förbereda mig. Hon slängdes ut och har åkt upp till de norska fjällen. När det blir så här går jag in i en bubbla där jag lägger mycket tid på detaljer. Även om det är Malmöfestival här så ligger alla mina tankar i Salzburg, säger Hareide till Kvällsposten.

24 mål på fem matcher

Malmötränaren har analyserat det kommande motståndet i detaljer. Salzburg toppar den österrikiska ligan i stor stil, har gjort 24 mål på fem ligamatcher och går in som favorit till mötet. Malmö å sin sida fick göra årets längsta resa i allsvenskan blott tre dagar före det första mötet.

Men Hareide är ändå hoppfull om ett MFF-avancemang.

– Får vi ett bra resultat borta så kommer vi fylla stadion här. Känslan från hemmamatchen mot Prag, med den ljusblå väggen... Jag har aldrig varit i himlen, men det är nog så det känns, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM