Spelarna och fansen: "Katastrof"

FOTBOLL

Kritik mot planen - och fansens protester mot Friends Arena Se alla mål i Sportbladet News

1 av 7 | Foto: Ola Axman
AIK-fansen missnöjda med nationalarenan.

Fansen avskyr Friends arena.
Spelarna kallar den en "katastrof".
Nu öppnar AIK för att bygga en egen arena.
– Allt är realistiskt. Klarar man av att bygga Friends arena kan man bygga vad som helst, säger Johan Segui, ordförande för AIK Fotboll.

Gräset har varit undermåligt under två säsonger. Supportrarna tycker att akustiken är usel och klagar dessutom på det isolerade arenaområdet. I måndags nådde Friends arena nya bottennivåer när taket inte stängdes trots att ett regnoväder drog över Solna. Matchen mot Falkenberg flyttades till i går – och AIK vann komfortabelt med 3-0.

Under mötet skanderade publiken hatramsor riktade mot Friends, och det hängdes upp ett stort antal banderoller med budskapet att AIK behöver en egen arena som ägs av föreningen.

"Vi är värda bättre"

– Planen är katastrof, jag förstår dem fullt ut, säger Nabil Bahoui och får medhåll från Martin Lorentzson.

– Den är jättefin för ögat. Men en del annat hade man önskat blev bättre. Det är trist att det ska vara så här på en nationalarena. De hade kunnat tänka till lite, med en arena som kostade två eller tre miljarder. Det är inte okej, säger högerbacken och fortsätter:

– Har man lagt ner så mycket pengar borde man få något mycket bättre. Vi behöver en bra och fin arena, vi är värda bättre.

Johan Segui, ordförande för AIK Fotboll, köper fansens kritik.

– Vi kommer väl alltid att sakna Råsunda, nu är vi här och får göra det bästa av situationen. Men klart att man kan förstå missnöjet. 

Om ny arena: "Allt är realistiskt"

Det finns en bred opinion bland supportrarna som kräver en egen arena.

– Det är ett medlemsbeslut att vi ska utreda den frågan. Den utredningen fortsätter, då det är ett medlemsbeslut som vi antingen begraver, eller så lever det vidare om det är medlemmarnas vilja. 

Är är det realistiskt att AIK, efter Friends arena, ska kunna bygga en egen arena?

– Allt är realistiskt. Klarar man av att bygga Friends arena kan man bygga vad som helst

Anfallaren Henok Goitom ser gärna ett sådant scenario.

– Kan man ha en egen arena, som Köpenhamn, blir det ju mycket mer intäkter. AIK som klubb blir rikare, och man kan göra fler saker.

ARTIKELN HANDLAR OM