Göteborg i guldsits

FOTBOLL

IFK har avgörandet i sin hand – efter omdiskuterat mål

Foto: AIK:s målvakt Daniel Örlund har just sparkat bort bollen från trakterna kring mållinjen.

IFK Göteborg har kopplat greppet i guldstriden – tack vare ett mål som kommer att bli omdiskuterat.

Var bollen över mållinjen eller inte?

– Jag tycker att den är inne, säger målskytten Mattias Bjärsmyr.

– Bollen är inte inne, säger AIK-målvakten Daniel Örlund.

Händelsen, som visade sig bli matchavgörande, inträffade redan efter 18 minuter.

IFK Göteborg fick en frispark längs högerkanten, Hjálmar Jónsson slog ett inåtskruvat inlägg som träffade i bröstet på Mattias Bjärsmyr och ändrade riktning.

AIK-målvakten Daniel Örlund såg överspelad ut då han låg på rygg, men fick upp en fot och petade undan bollen. Domaren Martin Ingvarsson och assisterande domaren Stefan Wittberg bedömde det som att bollen var inne och dömde mål, vilket fick AIK-lägret att explodera av ilska.

Olika åsikter

Av tv-bilderna kunde man inte avgöra om bollen var inne eller inte. Och åsikterna mellan de båda lagens huvudpersoner gick såklart isär.

– Jag tycker att den är inne i förstaläget, det är väl därför han blåser. Han dömde mål och då har vi ett mål i kolumnen. Det är det som är det viktigaste, sa Mattias Bjärsmyr till Canal plus i pausen.

– Efter att ha sett bilderna ser det tveksamt ut. Men linjemannen är sugen i dag, han viftar mycket med flaggan, sa AIK-målvakten Daniel Örlund.

AIK la sig inte frivilligt

När tv-bilderna rullades upp på nytt sa Örlund tvärsäkert:

– Bollen är inte inne, som jag ser på tv-bilderna nu.

AIK var det klart bättre laget och hade i första halvlek flera vassa chanser, utan att lyckas göra mål. Och dominansen fortsatte efter paus.

Lucas Valdemarin, Daniel Arnefjord och Kari Stephenson hade alla bra chanser att näta – men Göteborgs veteranmålvakt Bengt Andersson storspelade och sista kvarten började matchen jämna ut sig.

IFK har avgörandet i sin hand

Nästan på egen hand såg Andersson till att IFK kunde avgå med segern och nu har göteborgarna avgörandet i egna händer inför sista omgången.

Seger mot Trelleborg på söndag – då kan IFK Göteborg med största sannolikhet korka upp champagnen. Djurgården, som möter BP, är på samma poäng som IFK Göteborg, men är fyra plusmål sämre i målskillnaden.

ARTIKELN HANDLAR OM