Toivonen nära MFF

FOTBOLL

Malmö FF är på väg att vinna dragkampen om Ola Toivonen, 20.

– Vi räknar med att få bud på Ola till helgen, säger Mats Rydhede, Örgryte.

Foto: BildBYRÅN
Toivonen blev i veckan uttagen i Lars Lagerbäcks landslagstrupp inför januariturnén till Sydamerika.

Enligt Rydhede är ”en handfull klubbar” fortfarande intresserade av Ola Toivonen, men enligt vad Sportbladet erfar är det i första hand en dragkamp mellan Malmö FF och Helsingborg.

En dragkamp som MFF är på väg att vinna, enligt Sportbladets källor.

”Klart före jul”

– Jag vill inte kommentera vilka klubbar eller summor det handlar om. Vi räknar med att få bud på Ola till helgen och målsättningen är att ha allt klart före jul, säger Öis ordförande Mats Rydhede.

Prislappen på Toivonen sägs ligga på 7,5 miljoner kronor, en summa MFF klarar utan att vara nära att behöva pantsätta klubbstugan.

Sportchefen Hasse Borg:

– Ola är en jätteduktig spelare, ung och lovande och som har gjort bra ifrån sig i år. Kul att han kom med i landslaget som yngste spelare. Oavsett var han spelar nästa säsong är det en kille med stora framtidsutsikter.

Det är sedan tidigare känt att MFF letar efter en offensiv mittfältare. Toivonen kan användas både där och som renodlad forward.

– Vi har gjort två värvningar i Jimmy Dixon och Johan Andersson. Om det blir någon mer får fram-tiden utvisa, säger Borg.

Toivonen är fåordig när om sin egen framtid.

– Jag har inte bestämt mig, säger han.

Du har precis etablerat dig i Göteborg och din flickvän spelar fotboll i Jitex. Innebär det att du vill bo kvar i stan?

– Nej, det går inte att tänka så, säger Ola Toivonen.

Ola Toivonen har gjort en allsvensk säsong för Öis dit han värvades från Degerfors (som också kan göra ett klipp på en vidareförsäljning av Toivonen).

SILLY SEASON

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM