”Otroligt häftigt”

FOTBOLL

Mathias Concha het inför Ruhr-derbyt i kväll

Mathias Concha rankas som Bundesligas näst bäste back.

I kväll spelar han ett hett Ruhr-derby mot Borussia Dortmund.

– Det ska bli otroligt häftigt, säger han till sportbladet.se.

I kväll drabbar Bochum med Mathias Concha i laget samman med det forna storlaget Borussia Dortmund i ett hett Ruhr-derby i Bundesliga.

Klassiska Westfalenstadion, numera känd som Signal Iduna Park, lär koka.

Mitt i smeten, Matias Concha, högerback i Bochum.

– Ett fredagsderby borta mot Dortmund. Det är ju sådana matcher man vill uppleva som spelare. Det kommer bli otroligt häftigt, säger ytterbacken.

Concha har gjort en suverän inledning på säsongen och rankas just nu som näst bäste back i hela Bundesliga av fotbollsmagasinet Kicker.

I senaste omgången mot Nürnberg, 3-3, låg han bakom samtliga Bochums mål.

– Det har gått superbra så här långt. Jag har anpassat mig snabbt till fotbollen här nere och jag har jättebra form just nu. Jag möter riktigt bra spelare varje dag så man måste ju höja sig för att hänga med.

Högerbacken fanns också med när förbundskapten Lars Lagerbäck presenterade truppen inför EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Nordirland kommande vecka.

Borussia Dortmund har inlett säsongen knackigt och ligger bara strax ovanför nedflyttningsstrecket efter åtta spelade omgångar.

Nykomlingen Bochum ligger på en 13:e plats i Bundesliga men har fem raka utan seger i ryggen.

– Vi har haft lite problem men fotbollen är som den är. Dortmund har många duktiga spelare men har vi en bra dag kan vi skaka alla lag i ligan. Jag tror vi har en bra chans, säger Concha.