Nu är det klippt för "Bella"

FOTBOLL

Hårlockarna föll - då blev Berglund dansk derbyhjälte

KÖPENHAMN

Måltorka, sågad och kortklippt.

Fredrik Berglund har haft en tuff tid FCK.

- Det är alltid antingen svart eller vitt för en anfallare som spelar i ett topplag, säger Bella efter att ha avgjort toppmatchen i danska ligan mot Bröndby.

Foto: LANDSLAGSHOPP Fredrik Berglund blev derbyhjälte efter att ha gjort enda målet i mötet mellan FC Köpenhamn och Bröndby.

Matchens enda mål var ett typiskt Berglundmål. På rätt plats framför tomt mål när bollen studsade tillbaka efter att Oscar Wendt prickat stolpen.

Men att det var ett speciellt mål syntes på reaktionen. Bella sprang jublande ut mot fansen och lagkamraterna rusade snabbt till.

- Man får en arenalinkick och så gjorde vi en liten show för fansen där Michael Silberbauer står och "klipper" mig.

Det gick inte riktigt att känna igen Bella. Kotlettfrillan var borta.

- Det känns jäkligt konstigt, 15 år sen jag hade kort hår senast. Jag förlorade en vadslagning med presidenten (Flemming Östergaard). Om jag inte gjorde mål mot Celtic skulle jag klippa mig kort. Hade jag gjort mål hade jag fått en present.

Enorma krav

Efter gårdagens mål kanske han behåller den nya looken.

Kraven på Bella har varit enorma. Därför att han jämförs med sig själv under hans tid i Esbjerg.

- Självklart. Jag kommer från Esbjerg där jag spottade in mål hela tiden. När jag kommer till FCK tror alla att jag ska göra 30 mål men det är ett helt annat spel och det är fler stora profiler som gör mål.

Fått många chanser

Efter Champions Leaguematchen mot Celtic (0-1 på bortaplan) ville tränaren Ståle Solbakken prata ut med Bella.

- Vi hade ett bra snack. Han har gett mig många chanser för att han tycker att jag duger och det gör de andra i laget också. Jag har gjort fyra mål på tio matcher, det är mer än 0,3 i snitt så jag förstår inte riktigt kritiken.

Nu väntar landslagsuppdrag, EM-kval mot Spanien och Island. Två matcher där landslaget saknar givna anfallare efter Ibrahimovic och Henke Larssons nej tack.

- Det är många bra anfallare i truppen och jag är en av dem, säger Fredrik Berglund.

Som är fast besluten att ta upp konkurrensen med Marcus Allbäck, Markus Rosenberg och Johan Elmander.

- Jag ska göra ett hundraprocentigt arbete för Sverige. Vi ska ta tre poäng mot Spanien. Det är det viktigaste sen är det skit samma vem som gör mål.

SVENSKARNAS BETYG I KÖPENHAMSDERBYT

...OCH SÅ HÄR GICK DET FÖR ÖVRIGA EM-KVALSVENSKAR UTE I EUROPA IGÅR

Stefan Alfelt