Mourinho: ”Han är den sämsta tränaren i Premier Leagues historia”

1 av 4 | Foto: JASON CAIRNDUFF
Mourinho
FOTBOLL

Frank de Boer hävdar att José Mourinho är fel tränare för Marcus Rashford.

Nu svarar Manchester United-tränaren på utspelet – och det är hårt.

– Om han tränades av Frank skulle han lära sig att förlora, för han förlorar ju varje match, säger Mourinho.

Det var i lördagens möte med Liverpool som 20-årige Marcus Rashford gjorde båda målen i 2–1-segern.

Efteråt fick den unge anfallaren, som har en bakgrund i den egna akademin, lovord av Frank de Boer – som även skickade en känga till United-tränaren José Mourinho.

– Det är trist att han har Mourinho som manager, med tanke på att han är en engelsk spelare som behöver tid, sa De Boer till BT Sport.

”Den värsta managern”

Under presskonferensen inför Champions League-returen mot Sevilla kommenterade Mourinho utspelet, och svarade lika bitskt som väntat.

Frank de Boers senaste tränarjobb var i Crystal Palace, ett jobb han tvingades lämna redan efter fem matcher.

– Jag läste någonting, ett citat från den värsta managern i Premier Leagues historia, Frank de Boer, som sa att det inte är bra för Rashford att ha en tränare som mig, säger José Mourinho.

– Om han tränades av Frank skulle han lära sig att förlora, för han förlorar ju varje match. Jag försöker att ge ungdomarna den bästa möjliga utbildningen. Med Marcus måste jag lyfta fram folket på akademin som har stor del i hans förvandling och till Van Gaal (Louis) som gav honom chansen i A-laget.

Pogba tillbaka i träning

Nu riktar i stället Mourinho fokus på den viktiga returen i åttondelsfinalen av Champions League. Under måndagen syntes Zlatan Ibrahimovic i träning, men svensken lär inte finnas med i truppen.

– Morgondagen är viktigare än lördag. Vi har fortfarande 24 poäng att kämpa om och försöka hamna i topp fyra, även trea eller två är möjligt, säger Mourinho.

– De är viktigare än en stor ligamatch.

Paul Pogba tränade på egen hand under måndagen och det är fortfarande oklart om han kommer spela mötet.

Zlatans tid i Manchester United 00:50