Fiorentina dementerar falska Astori-uppgifter

FOTBOLL

En förundersökning har inletts efter Davide Astoris död.
Samtidigt har hans klubb Fiorentina bemött falska uppgifter om en påstådd kontraktsförlängning efter kaptenens bortgång.

Italiensk polis har inlett en förundersökning om dråp sedan Fiorentinas lagkapten Davide Astori i söndags hittats död på ett hotellrum i Udine inför fotbollslagets Serie A-möte med Udinese.

Det är en polisiär rutin för att kunna undersöka brottsplatsen.

– Det mesta tyder på att Davide dog av naturliga orsaker, troligen på grund av hjärtstillestånd, sade Antonio de Nicolo, chefsåklagare i Udine, på söndagen, enligt Aftonbladet , och bekräftar på måndagen att en förundersökning inletts.

– Det är en nödvändig handling, säger de Nicolo, enligt Gazzetta dello Sport.

Davide Astori spelade 14 landskamper för Italien, och var med i truppen som mötte Sverige i VM-kvalplayoff i höstas. Han blev 31 år gammal.

1 av 6 | Foto: Maurizio Degl'Innocenti / TT / NTB Scanpix

Tysta minuter i CL

En tyst minut för Astori kommer att hållas vid samtliga matcher den här veckan i Champions League och Europa League, enligt beslut från Uefa. Astoris begravning är planerad till torsdag.

Något som däremot inte är beslutat eller bekräftat är de uppgifter som florerat på sociala medier om att Astoris kontrakt ska förnyas och att lönen ska betalas ut till hans fru och dotter. Uppgifter som även "bekräftats" av Giovanni Malago, ordförande i den Italienska olympiska kommittén.

Malago ska dock ha varit felaktigt informerad vid sitt uttalande.

"Trots det sörjande tillståndet efter Davide Astoris död så försöker någon utnyttja detta för att synas", skriver klubben på sin webbplats, där de kallar uppgifterna för "en bluff".

"Den lilafärgade gemenskapen och dess ledare fokuserar i dessa tider endast på tystnad, vördnad och minnet av sin kapten och hans familj", skriver klubben.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM