Pressen ökar på Rafa Benitez

FOTBOLL

Krismöte efter ny förlust

Pressen ökar på Intertränaren Rafa Benitez.

Kvällens förlust mot Lazio innebär att man halkar man allt längre från toppstriden – och Benitez tränarjobb hänger allt lösare.

Efter matchen samlade han sina spelare för ett krismöte.

– Vi hade otur, säger Benitez.

Italienska medieuppgifter har gjort gällande att Inters ledning ställt ett ultimatum mot tränaren Rafa Benitez. Den negativa trenden måste vända – annars ryker jobbet.

Kvällens 1–3 förlust mot Lazio lär inte ha underlättat Benitez situation.

Normalt brukar tränarna gå till TV-intervjuerna efter matcherna, men denna gång valde Benitez att direkt efter matchen stänga in sig med spelarna i omklädningsrummet.

Pandev reducerade

– Lagets reaktion i andra halvlek var utan tvekan bättre än förstahalvleken, men det enda positiva i den svåra situationen vi är ju just nu var att se spelarna kämpa och jaga ett mål ända till slutet, säger Benitez till Inters hemsida.

Lazio gick upp i ledning till 2–0 innan Inter satte ett reduceringsmål genom den tidigare Laziospelaren Goran Pandev. Inter pressade sedan på för en kvittering och allra närmast var Ivan Cordoba som sköt från nära håll – men rakt på Laziomålvakten Fernando Muslera.

I stället kunde Hernanes avgöra för Lazio på en frispark i bortre hörnet.

Första på sju år

Lazio och Milan delar nu serieledningen på 30 poäng. Milan har dock en match mindre spelad och har chansen att rycka igen när man i morgon ställs mot Brescia.

De regernande mästarna Inter ligger kvar på sin sjätteplats – sju poäng bakom Milan trots en match mer spelad. Några fler ligamatcher blir det inte för Inter under 2010 då man ska spela VM för klubblag.

– Vi visste att det skulle bli en svår match. Det är VM för klubblag runt hörnet och i kväll var det inte lätt att skapa farligheter då vi saknade våra två forwards som gjort mest mål, Eto'o och Milito, som båda var otillgängliga. Vi hade otur.

Detta var dessutom Milanolagets första förlust mot Lazio i ligan på sju år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A