Spansk media: Cesc klar för Barcelona

FOTBOLL

”Jag vill veta innan VM”

Spanska El Mundo Deportivo toppas i dag av nyheten att Cesc Fabregas nått en överenskommelse med Barcelona.

Ingen av klubbarna har kommenterat uppgifterna men enligt den spanska tidningen är Arsenal-mittfältaren överens med Barça om ett fyraårskontrakt.

– Jag vill veta hur min framtid ser ut innan VM, säger Fabregas.

Foto: HEM TILL SPANIEN? Cesc Fabregas är enligt dagens EL Mundo Deportivo överens med Barcelona om ett fyraårskontrakt.

Cesc Fabregas har i omgångar citerats säga att han vill spela för Barcelona för att nästa gång meddela att han blir Arsenal trogen. Nu toppas Barcelona-tidningen El Mundo Deportivo av nyheten att 23-åringen är överens med Barça.

Har meddelat familjen

Fabregas ska ha sagt till sin familj och vänner att han och Barcelona nått en överenskommelse. Enligt tidningen handlar det om ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Presidenten Joan Laporta ska ha lett förhandlingarna men även tränaren Pep Guardiola sägs personligen ha bidragit till lösningen. Mittfältaren ska också ha talat med sin nuvarande manager Arsene Wenger som respekterar Fabregas önskan.

Kostar 400 miljoner

Klubbarna är fortfarande inte överens men enligt El Mundo Deportivo kommer den spanska klubben att betala närmare 400 miljoner kronor för stjärnan. En summa som kan komma att sänkas om mittfältaren Yaya Touré går med på att lämna Spanien för Arsenal och därmed fungera som en del av betalningen.

– Jag vill veta hur min framtid ser ut innan VM. Att spela mästerskapet med något oklart i ditt huvud gynnar inte någon, säger Fabregas.

Det är också det enda 23-åringen vill säga i frågan.

– Barça spelar fortfarande i ligan och det vore respektlöst eftersom jag är Arsenals spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga