Djurgårdens IF Fotboll

Åtalas och stäms för miljonskador

avPatrik Brenning

Slog ner Assyriska-spelare

Den 33-årige man som slog ner Assyriskaspelaren Andi Toompuu efter en kvalmatch på Stadion åtalas nu vid Stockholm Tingsrätt.

Samtidigt kommer Djurgården att kräva mannen på skadestånd för ekonomiska förluster i miljonklassen.

– Men jag tror definitivt inte att vi kommer att få några pengar, säger Mats Jonsson, evenemangansvarig i Djurgården

Den 33-årige mannen åtalas för misshandel och förseelse mot ordningslagen. 33-åringen misstänks för att stormat planen efter Djurgårdens seger i kvalet och slagit ner Assyriskaspelaren Andi Toompuu, som är målsägande i åtalet.

Även Dif målsägande

– Det är väckt åtal och överlämnat till Stockholms tingsrätt. Men jag har inte tagit ställning till vad vi yrkar på för straff ännu. Vi får inhämta personalia angående den misstänkte först och utifrån det ta ställning till det, säger åklagaren Catarina Bergqvist.

Men även Djurgården är uppskrivna som målsägande i fallet. Anledningen är att klubben kräver den misstänkte 33-åringen på skadestånd. Dif tvingades spela den allsvenska hemmapremiären i år utan publik och fick dessutom böta 100 000 kronor efter skandalen.

– Åsamkar man oss skada ska man vara beredd att stå för den ekonomiska skadan. Det är grundläggande skadeståndsrätt och vår policy, säger Mats Jonsson, evenemangansvarig i Djurgården.

Har 1 miljon i skulder

Klubben beräknar att de förlorat totalt drygt 1,5 miljoner i uteblivna intäkter och böter. Dif lämnar in sin skadeståndstalan den 1 juli.

Några större förhoppningar om att se pengarna har dock inte klubben. 33-åringen har redan 77 mål hos Kronofogden och över 1,1 miljoner i skulder.

– Enligt de rapporter jag fått tror jag definitivt inte att vi kommer att få några pengar. Men det finns en princip att fylla, säger Mats Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM