Arsenal kan tappa tredjeplatsen

avDaniel Grefve

Publicerad:
Uppdaterad:

Blackburn skrällde

Foto: Reuters
Robin van Persies Arsenal riskerar nu att få kvala till nästa säsongs Champions League.

Arsenal behövde ”bara” vinna mot mittenlaget Blackburn för att säkra sin Champions League-plats.

Men det lyckades de inte med.

Nu riskerar de att få kvala i höst.

Arsenal har sett ut som klara ligatreor i Premier League.

Just den tredjeplatsen, som skulle innebära att de inte behöver kvala för att få spela nästa säsongs Champions League, kunde de säkra i kväll. Det ”enda” som krävdes var en seger mot 13-placerade Blackburn, som inte har någonting förutom hedern att spela om.

Gjorde 1–0

Det såg lovande ut. Laget gjorde 1–0 genom Robin van Persie efter 14 minuter.

Men den ledningen höll de inte. Blackburn vände matchen på två hörnor. Först var det David Dunn som sköt in Jason Roberts inspel efter 42 minuter. Just innan målet hade Arsenals målvakt Fabianski uppvaktats bryskt, och vissa Arsenal-spelare såg ut att vilja få målet bortdömt.

13 minuter senare var det dags för ett nytt mål efter en ny hörna. Denna gång var det Morten Gamst Pedersen som slog en hörna som Bacary Sagna touchade vidare till Cristhopher Samba som inte gjorde något misstag när han skulle sätta bollen i mål.

City eller Spurs kan passera

Efter målet försökte Arsenal pressa på för att göra en kvittering, men det lyckades de inte med.

Därmed riskerar Arsenal att tappa tredjeplatsen i ligan. Laget är just nu fem poäng före Tottenham och sex poäng före Manchester City. Båda dessa lag har två matcher kvar att spela, jämfört med Arsenals enda. På onsdag möts just Tottenham och Manchester City.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM