Laddar – med skräckbilder

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Elfsborg gör sig redo för infernot: ’Blir öronbedövande väsen’

Det är inte bara laget Napoli som står för motståndet i morgon kväll.

Elfsborg ställs även mot en mytomspunnen arena.

I går förbereddes spelarna på infernot Stadio San Paolo.

– Jag visade bilder så att det inte blir några överraskningar, säger assisterande tränaren Peter Wettergren.

I dag landar Elfsborg i Neapel. Under kvällen möter tränaren Magnus Haglund media och sedan tränar Boråslaget på matcharenan San Paolo.

Men trots att Elfsborg har åtskilligt med erfarenhet från Europaspel de senaste åren och många rutinerade spelare så har man ändå tagit steget längre för att förbereda sig på vad som väntar.

Assisterande tränaren Peter Wettergren var förra veckan på Sicilien och såg Napoli i en försäsongsturnering. Men han stannade även till i Napoli för att dokumentera San Paolo-stadion.

Hoppas på utsålt

I fjol hade Napoli 47 000 åskådare i snitt på sina hemmamatcher.

I går hade det sålts 26 000 biljetter i förköp till play off-matchen mot Elfsborg om en plats i Europa Leagues gruppspel.

– Vår hemmastadion är alltid oerhört viktig för oss, säger Napolis Ezequiel Lavezzi. Vi är lugna, men det är här en oerhört betydelsefull match för oss.

– Jag hoppas att det blir utsålt mot Elfsborg, säger Christian Maggio.

Ruffiga San Paolo har plats för 60 000 åskådare.

I samband med den sista träningen hemma i Sverige i går hade tränarduon Haglund och Wettergren en extra redovisning kring matcharenan.

– Vi har inte gjort det tidigare. Den här gången kände vi att det var motiverat, säger Wettergren.

Vill avgöra hemma

Vad vill ni ha fram?

– Det är viktigt att inte alla intryck bara slår emot spelarna precis före matchstart. Jag har tagit bilder på arenan, omklädningsrummen och katakomberna – man går över 100 meter under jorden från bussen.

– Sedan är det en promenad och stora ytor under marken innan man går upp till planen genom ett hål i marken. Det blir ett öronbedövande väsen. Det har vi visat för våra spelare, säger Peter Wettergren och lägger till:

– Det kommer bli en underbar upplevelse! Ju längre vi håller nollan desto större är chansen att publiken vänds mot Napoli och börjar vissla och bua.

Napoliledningen vet vad som krävs – och var:

– Vi bör avsluta diskussionerna kring det här kvalet (mot Elfsborg) på San Paolo, säger Napolis ordförande, filmmogulen Aurelio De Laurentiis till Radio Marte.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN