”Jag är mest stolt över Zlatan-försäljningen”

FOTBOLL

Barcapresidenten hyllar beslutet att sälja Ibrahimovic

Barcelona förlorade hundratals miljoner på Zlatan Ibrahimovic.

Ändå säger Barcelonapresidenten Sandro Rosell att försäljningen av honom är det beslut han är mest stolt över.

– Det var ett fantastiskt beslut, säger han.

Foto: Rosell.

Sandro Roselli tillsattes som Barcelonas president i somras och har nu samlat pressen för att berätta om sin första tid i klubben.

En period som, enligt honom själv, bestått av såväl bra beslut som misstag.

Det han är allra mest stolt över är försäljningen av Zlatan till Milan i somras, som innebar att Barcelona förlorade hundratals miljoner i jämförelse med vad man hade betalat för honom.

"Ett fantastiskt beslut"

– Vad jag är mest nöjd med så här långt är försäljningen av Ibrahimovic. Det var ingen bra affär men vi gjorde ett fantastiskt beslut som sålde honom, både sportsligt och för truppen.

Den kanske avgörande anledningen till att Zlatan till slut blev omöjlig att behålla för Barcelona var den minst sagt bristfälliga relationen till tränaren Pep Guardiola.

Medan Zlatan lämnade gäller raka motsatsen för Guardiola – presidenten ser honom nämligen som Barcelonas nye Sir Alex Ferguson.

Sålde tröjreklam

– Jag ser ingen anledning varför vi inte ska ha kvar honom. Guardiola skulle kunna vara Barcas svar på Ferguson, han kan förlänga sitt kontrakt så många gånger han vill. Pep är Barca. Han lever för klubben. Det är det som skiljer honom från många andra tränare.

Förutom Zlatan-affären talar Roselli också gott om en annan omdiskuterad affär. Sponsoravtalet med Qatar Foundation, som betalat 1,4 miljarder kronor för att pryda Barcelonas tidigare reklamfria tröjor de kommande fem åren.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga